Rögle körde över Västerås

Rögle, utan avstängde Mathias Tjärnqvist, körde över Västerås.

Rögle, utan avstängde Mathias Tjärnqvist, körde över Västerås i den tredje omgången av kvalserien till elitserien.

4-0 på bortais redan efter den första perioden blev till slut seger med 6-1 för Ängelholmsklubben.

Sebastian Karlsson inledde målskyttet efter drygt två minuter spel och därefter fortsatte bara puckarna att glida in för Rögle. 2-0 kom i spel i numerärt underläge, sedan Västeråskaptenen Patrik Juhlin passat fel i mittzon och frispelat Rögles Mattias Sjögren. Efter 5-0 - i den andra perioden - fick Västeråsmålvakten Johan Thalberg lämna plats för kollegan Jens Holmström, men närmare än ett tröstmål kom inte hemmalaget.

I Växjö började matchen mot Södertälje jämnt. Men i mitten av den andra perioden kunde elitseriejumbon Södertälje dra ifrån och vann till sist med 5-3. Segern var Södertäljes tredje raka och laget toppar nu tabellen på nio poäng. Rögle är poängen bakom, medan Västerås - med fem poäng - lämnades på tredjeplatsen.