Stjärnorna med i kväll

- 19/03/2009, 17:51 -

Både Johan Davidsson och Mikael Renberg finns med när semifinalspelet inleds.

Johan Davidsson prisades nyligen med Guldhjälmen, utmärkelsen som årets mest värdefulla spelare får. När semifinalspelet inleds i hockeyns slutspel på torsdagskvällen hoppas HV71 att Davidsson kan börja visa lite av det spel som gjort honom till vinnare av priset. Men frågan är snarare om han överhuvudtaget borde spela matchen.

Davidsson har erkänt att han dras med en skada. Något som varit tydligt mot slutet av kvartsfinalserien. Men var problemet sitter, eller hur allvarligt det är, vill han inte svara på. En anledning är att Frölundaspelarna då inte kan utnyttja det för vinnings skull.

De tre senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort vid full tid, med Frölundavinst efter förlängning. HV-coachen Kent Johansson tror på en lika tät tilltällning i kväll.

– Det har varit tajta och jämna matcher mellan oss hela säsongen, förutom i premiären då. Den tendensen tror jag kommer hålla i sig, och det är vi förberedda på, säger han till klubbens hemsida.

En annan elitseriestjärna som ger klartecken för spel i semifinal nummer ett är Skellefteås Mikael Renberg. Den förre NHL-kungen har dragits med huvudvärk men ska vara med på isen när laget tar emot Färjestad. Att laget så sent som i måndags gick igenom en sex perioder stenhård kamp mot Linköping ska inte innebära några problem.

– Vi har tränat för det här hela säsongen och hela sommaren. En enstaka match är inga problem alls, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi enligt SVT.

Nedsläpp 19.00.

Skrivet av: