Onsdag 12 Maj
Stockholm

Frölunda slog HV71

Frölunda kvitterade semifinalserien mot HV71 till 1-1 via seger hemma i Scandinavium.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en mindre bra insats i den första semifinalen kom Frölunda tillbaka i den andra.

2-1 mot HV 71 i Scandinavium var en seger med mersmak.

Det var Frölundas veterankedja, Niklas Andersson, Jonas Johnson och Tomi Kallio, som efter en tveksam inledning av matchen, i mitten av andra perioden satte sin prägel på matchen. Inom loppet av knappt två minuter gjorde de 1-0, Tomi Kallio, och 2-0, Jonas Johnson.

Frölunda var tillbaka i serielunkens dåliga spel i numerärt överläge och slarvade väldigt mycket i passningsspelet och skapade väldigt få målchanser - trots att man vid tre tillfällen spelade fem mot tre. De få gånger man kom till skott stod Stefan Liv lugnt i vägen i HV:s mål.

Ändå kom det första och det andra målet just med en man mer på isen för Frölunda under mittperioden. Spelet fungerade då betydligt bättre än vad det gjorde i den första perioden.

HV var ingalunda ofarliga i sitt spel. Med flera snabba spelvändningar i mittzonen skapade de chanser framför Johan Holmqvist i Frölundas mål, men han spelade mycket bra och räddade flera frilägen och gjorde några svettiga dubbelräddningar.

Frölunda har vid flera tillfällen under serien visat att laget är mycket duktigt på att spela på resultatet när man haft en ledning inför sista perioden. Det gjorde man också mot HV och spelade inledningsvis lugnt av slutperioden.

Men med tre och en halv minut kvar att spela tog HV ut Stefan Liv ur målet för att få en utespelare mer. Det gav en reducering till 1-2 genom Mikko Luoma och en kvitteringspuck var nära, men Frölunda lyckades hålla undan till seger.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela