Stockholm

Tidigare dopingavstängd – nu klar för svenska mästarna

Den tidigare dopingavstängde målvakten Robin Rahm är klar för Brynäs.
1 av 3
Den tidigare dopingavstängde målvakten Robin Rahm är klar för Brynäs. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
På sommaren 2010 hittade man anabola substanser i blodet på honom och han har därför varit avstängd i två år från hockeyn.
2 av 3
På sommaren 2010 hittade man anabola substanser i blodet på honom och han har därför varit avstängd i två år från hockeyn. Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Svenska mästarna Brynäs tror på honom: "Vi tror på att han är rätt person för oss", säger sportchefen Michael Sundlöv.
3 av 3
Svenska mästarna Brynäs tror på honom: "Vi tror på att han är rätt person för oss", säger sportchefen Michael Sundlöv. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Robin Rahm är snart tillbaka från sin två år långa dopingavstängning – och skrev i dag på för svenska mästarna Brynäs. "Han kan inte straffas hela livet för ett misstag."


Läs mer
Robin Rahm

Född i Torsby 13 september 1986. Han slog igenom i Borås HC säsongen 2007/2008 när han var utlånad från Frölunda.

Till säsongen 2009/2010 blev han köpt av Färjestad där han var tänkt som andremålvakt.

Men mot slutet av säsongen och även i slutspelet hade Rahm förstaspaden.

På sommaren 2010 blev han avstängd för doping i två år.

Nu är han klar för svenska mästarna Brynäs IF i elitserien.

GÄVLE. För drygt två år blev Robin Rahm tagen i en dopingkontroll för anabola substanser i blodet. Riksidrottsförbundet dopingkommision stängde av honom från hockey i två år – men den tredje augusti får han träna och spela hockey igen.

Den förre Färjestadsmålvakten skrev för drygt en vecka sedan först på ett kontrakt med allsvenska Örebro men var tydlig med att han ville spela hockey i elitserien. Och nu är det klart. Rahm har skrivit på ett kontrakt som löper under ett år med svenska mästarna Brynäs.

Brynäs tycker att hockey-Sverige ska förlåta den 25-årige målvakten.

–  Robin är fälld, och dömd för doping, men efter avtjänat straff har han sonat sitt brott. Han kan inte straffas hela livet för ett misstag, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson till klubbens officiella hemsida.

"Rätt person för oss"

Brynäs sportchef och före detta målvakt Michael Sundlöv ville värva ett komplement till veteranen Johan "Honken" Holmqvist och är mycket nöjd över sitt nyförvärv.

–  Vi tror på att han är rätt person för oss, och vi vill verkligen ge honom en chans. Robin brinner för att spela ishockey och han vill verkligen ha den här chansen, säger Sundlöv.

Förra säsongens guldmålvakt Niklas Svedberg har valt att prova lyckan i NHL-laget Boston Bruins och spelar därför inte för Brynäs nästa säsong.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.