Onsdag 28 Jul
Stockholm

Bäckis kan bli för dyr för Brynäs

Nicklas Bäckström vill hem till Brynäs vid en NHL-lockout.
1 av 4
Nicklas Bäckström vill hem till Brynäs vid en NHL-lockout. Foto: Scanpix
Åker Bäckströms radarpartner Alexander Ovechkin hem till Ryssland om det inte blir spel i NHL?
2 av 4
Åker Bäckströms radarpartner Alexander Ovechkin hem till Ryssland om det inte blir spel i NHL?. Foto: Scanpix
Nicklas Bäckströms Washington åkte ut mot Henrik Lundqvists New York Rangers i kvartsfinalserien i Stanley Cup.
3 av 4
Nicklas Bäckströms Washington åkte ut mot Henrik Lundqvists New York Rangers i kvartsfinalserien i Stanley Cup. Foto: Scanpix
Bäckström anslöt till Tre Kronor efter Stanley Cup-uttåget i våras, men hann bara spela två matcher innan laget åkte ur turneringen.
4 av 4
Bäckström anslöt till Tre Kronor efter Stanley Cup-uttåget i våras, men hann bara spela två matcher innan laget åkte ur turneringen. Foto: Scanpix

"Kanske handlar handlar om flera miljoner för att försäkra honom". Brynäs är Nicklas Bäckströms förstaval vid en NHL-lockout – men den svenske superstjärnan riskerar att bli för dyr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Konflikten mellan NHL och spelarfacket

Den 15 september löper det nuvarande kollektivavtalet ut. NHL och spelarfacket NHLPA förhandlar just nu om ett nytt avtal, men parterna verkar stå en bit från varandra. "Det finns fortfarande ett stort gap mellan oss och tiden är knapp", sa NHL-chefen Gary Bettman för bara några dagar sedan. Kommer man inte överens innan dess ställs en del eller rent av hela säsongen in, vilket blev fallet 2004.

GÄVLE. Brynäsfansen hoppas få se Nicklas Bäckström i Läkerol Arena vid en NHL-lockout. Washington-stjärnans agent Gunnar Svensson bekräftar också att Brynäs för förstavalet – men det kommer att stå Gävleklubben dyrt. 

– Han har sju, åtta år kvar på ett bra kontrakt, så det blir även en försäkringsfråga eftersom Washington vill ha det skyddet. Det kommer inte att bli helt gratis. Men vi har inte kommit så långt med Brynäs vad det kommer att kosta dem, säger Gunnar Svensson till Gefle Dagblad. 

Svensson tror alltså inte att lönefrågan är det stora problemet.

– Om man ser på förra gången det var konflikt så var det inga avskräckande pengar. Killarna vill ju spela hockey också.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson är medveten om att Bäckström riskerar att bli väldigt dyr.

– Vi sitter i en situation där vi har bra ekonomi. Men vi vet inte i dag vad det kostar för Brynäs. Det kanske handlar om flera miljoner för att försäkra honom.

Alla klubbar kommer att ställas inför samma situation vid en NHL-lockout. I beräkningarna finns också att man redan har fulla trupper och gällande kontrakt med andra spelare.

– Om vi får in fem NHL-spelare, då måste vi plocka bort fem – men de har ju sina avtal ändå, säger Karlsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela