Fredag 18 Jun
Stockholm

Kravet på NHL-stjärnorna – stanna hela säsongen

Jörgen Lindgren, VD på Svenska Hockeyligan, som stoppar alla NHL-spelare från att komma och spela i Elitserien ett tag. I stället vill de satsa på "våra yngre spelare".
1 av 3
Jörgen Lindgren, VD på Svenska Hockeyligan, som stoppar alla NHL-spelare från att komma och spela i Elitserien ett tag. I stället vill de satsa på "våra yngre spelare". Foto: Bildbyrån
Det ser inte ut att bli några matcher för Henrik Lundqvist...
2 av 3
Det ser inte ut att bli några matcher för Henrik Lundqvist... Foto: Bildbyrån
... I hans gamla klubb Frölunda.
3 av 3
... I hans gamla klubb Frölunda. Foto: Robin Nordlund/Bildbyrån

Här är Hockeyligans stenhårda besked till de lockouthotade NHL-stjärnorna: Spela i elitserien hela säsongen eller inte alls.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STOCKHOLM. NHL-lockouten kan snart vara verklighet. Flera svenska stjärnor blickar hem mot sina gamla klubbar och elitserien kan bli ett alternativ för andra utländska NHL-spelare. Men de kan glömma kortidskontrakt om lockouten blir kortvarig. Det beslutade Hockeyligan på torsdagen.

 – Självklart vill vi ha de bästa spelarna i Elitserien men vi måste samtidig beakta det sportsliga och ekonomiska perspektivet. Det är också viktigt att vi fortsätter att utveckla våra yngre och lovande spelare säger Jörgen Lindgren, VD på Svenska Hockeyligan. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela