Fredag 14 Maj
Stockholm

Warg: "Blir speciellt att möta Skellefteå"

Fredrik Warg är en av veteranerna i nykomlingen Rögle.
1 av 4
Fredrik Warg är en av veteranerna i nykomlingen Rögle. Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Matcherna mot förra klubben Skellefteå AIK kommer bli speciella för Warg: "Det är självklart, jag känner de flesta där."
2 av 4
Matcherna mot förra klubben Skellefteå AIK kommer bli speciella för Warg: "Det är självklart, jag känner de flesta där.". Foto: Robert Granström / SCANPIX
Warg har haft en hel del skadebekymmer i karriären. Här blev det blodvite under en landskamp säsongen 2010/2011.
3 av 4
Warg har haft en hel del skadebekymmer i karriären. Här blev det blodvite under en landskamp säsongen 2010/2011. Foto: © Bildbyrån
Den gångna säsongen förstördes sedan Warg tvingats utgå med en mystisk ryggskada i KHL:s slutspel Gagarin Cup. På bilden en skadad Fredrik Warg från tiden i Modo.
4 av 4
Den gångna säsongen förstördes sedan Warg tvingats utgå med en mystisk ryggskada i KHL:s slutspel Gagarin Cup. På bilden en skadad Fredrik Warg från tiden i Modo. Foto: Robin Nordlund

"Rögle ska etablera sig i elitserien. Det är en jäkla utmaning som jag ser fram emot." Fredrik Warg är tillbaka i elitserien efter en utlandssejour förstörd av skador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Fredrik Wargs karriär

KHL: 17 poäng på 49 matcher.

Elitserien: 188 poäng på 507 matcher. 24 poäng på 77 slutspelsmatcher.

Landslaget (VM): 12 poäng på 16 matcher.

ÄNGELHOLM. Efter ett tämligen misslyckat år utomlands valde Fredrik Warg att vända hem till Sverige. Trots att han hade siktet inställt på spel i Skellefteå, där han spelade säsongerna 2009/2010 och 2010/2011, föll valet på nykomlingen Rögle. Bolidensonen är fylld av revanschlust inför utmaningen att etablera skånelaget i elitserien.

- Det är klart. Det är aldrig roligt att missa den bästa delen på säsongen, säger 33-åringen till Nyheter24.

Det var i våras, bara några matcher innan slutspelet skulle dra igång i KHL, som en mystisk ryggskada satte stopp för spel. Efter att ha försökt spela med bedövningssprutor mot smärtan sa kroppen ifrån i den första slutspelsmatchen med hans dåvarande klubb Dinamo Riga. En period - mer än så blev det inte i det som alla hockeyspelare ser som säsongens bästa tid - kampen om mästerskapstiteln. 

Under sommaren har det blivit operation för att lösa bekymret. Nu är Fredrik Warg taggad inför den kommande säsongen.

- Nu har jag gjort allt som står i min makt för att det ska vara bra och i dagsläget känns allt bra.

Det är första gången du spelar för ett svenskt lag som inte håller till i Norrland. Hur känns det?

- Det känns bra. Helhetslösningen här hos Rögle var bra. Det ska bli kul att testa på en klubb i en annan del av landet, haha. Men det är klart att det är annorlunda att komma till en nykomling jämfört med ett topplag som Skellefteå. Rögle ska etablera sig i elitserien och det är en jäkla utmaning som jag ser fram emot.

Nu kommer du ställas mot din förra klubb Skellefteå i vinter. Hur kommer det kännas inför och under de matcherna?

- Det blir självklart speciellt. Jag är uppväxt i de trakterna och känner de flesta i laget. Det kommer mest vara roligt att få träffa alla.

Supportrarna i Lindab arena är kända för att vara högljudda och skapa bra tryck. Hur kommer det kännas att ha dem i ryggen på hemmaplan?

- Det är självklart kul. Det är alltid inspirerande att ha det stödet.

Vad har du för förväntningar på dig själv den kommande säsongen?

- Jag har skrivit på för två år och kommer göra så gott jag kan för att prestera. Det är ju upp till oss lite äldre i truppen att visa vägen, såväl träning som match. Jag vet vad som krävs för att lyckas i elitserien och har de förväntningarna på mig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela