Onsdag 12 Maj
Stockholm

Huselius allt närmare Gnaget

Kristian Huselius tillhörde Columbus Blue Jackets förra säsongen, men spelade bara två matcher på grund av skador.
1 av 3
Kristian Huselius tillhörde Columbus Blue Jackets förra säsongen, men spelade bara två matcher på grund av skador. Foto: Bildbyrån
Här kramas han om av lagkamraten Anton Strålman.
2 av 3
Här kramas han om av lagkamraten Anton Strålman. Foto: Bildbyrån
Här fajtas han mot hajar i San José Sharks.
3 av 3
Här fajtas han mot hajar i San José Sharks. Foto: Bildbyrån

Efter sju års frånvaro närmar sig den kontraktslöse stjärnan Kristian Huselius en flytt hem till Elitserien. AIK verkar vara närmast att värva poängmaskinen då han i dag tränar med laget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Den på senare år skadedrabbade Kristian Huselius, 33, rehab-tränar i dag med AIK. Det handlar om en höftskada han tidigare opererats för som han ska återhämta sig från.

- Just nu försöker jag bara stärka upp musklerna kring höften där jag opererade mig. Det är en skada man måste vara försiktig med, jag tar allt i rätt takt nu för att inte få ett bakslag, säger Huselius till Expressen. 

Men något spel i AIK är det ännu inte tal om, även om Gnaget gärna ser stjärnan i gulsvart i höst.

- Eftersom han bor i Stockholm kan vi hjälpa till och det är förstås en bra sak, väljer han sedan spel i elitserien kanske det kan vara lättare att komma överens. Men vi har inte skrivit något kontrakt nu eller liknande, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Huselius, som senast representerade Linköping i Elitserien under lockoutsäsongen 2004-2005, noterades då för 49 poäng på 34 matcher, har inte heller någon brådska med att bestämma sig för var han spelar i höst.

- Jag kan verkligen inte säga något datum eller så. Det är ett jättebra tillfälle att få hjälp av AIK. Sen får man se vad som händer, säger Huselius.

Kommentera
Kopiera länk
Dela