Robert Rosén i Växjös tröja igen.
1 av 3
Robert Rosén i Växjös tröja igen. - Foto: Scanpix
Rosén hade en strålande säsong i AIK förra året och vann poängligan.
2 av 3
Rosén hade en strålande säsong i AIK förra året och vann poängligan. - Foto: Scanpix
Här i AIK-tröjan mot sitt Växjö.
3 av 3
Här i AIK-tröjan mot sitt Växjö. - Foto: Scanpix

Robert Rosén: "Nia? Det kommer ni att få äta upp"

Elitseriens poängkung Robert Rosén om att vara tillbaka i Växjö, övergången från AIK och varför Nyheter24 har fel när vi tippar Växjö som nia.


Poängfacit

Allsvenskan: 163 poäng på 217 matcher
Elitserien: 83 poäng på 110 matcher

Vann både poäng- och assistligan i elitserien förra säsongen och belönades med en plats i landslaget.

VÄXJÖ.  Han vann elitseriens poängliga och var strålande under hela säsongen i AIK. Sedan kom chockbeskedet: Robert Rosén ville bryta sitt kontrakt och flytta hem till Växjö.

Elitseriestjärnan förklarade att hans flickvän lider av en sjukdom som blivit värre under året i Stockholm. AIK rasade mot Roséns agerande. Men när Växjö lämnade över en stor säck med pengar lät Stockholmsklubben sin poängkung flytta.

– Det viktigaste för mig var att hitta lugn och harmoni igen. Det var det primära. Det är jobbigt när man inte känner sig trygg och förhoppningsvis blir allt bättre med tiden, säger Robert Rosén, till Nyheter24.

Rosén skrev på ett femårskontrakt med Växjö och hoppas att upprepa sitt makalösa poängfacit från i fjol.

– Det är klart att man vill. Det är otroligt kul att jag vann förra året och jag är stolt över det. Men nu är det en ny säsong och ska jag ha en chans att göra om det krävs hårt jobb.

Du har gått från allsvenskan till att bli elitseriens poängkung på två säsonger. Hur har det gått till?

– Givetvis är det mycket tillfälligheter att det gått så snabbt. Sedan tycker jag faktiskt att jag har jobbat extremt hårt och velat utveckla de svagheter jag haft. Nu har jag till exempel mycket bättre balans och är betydligt mer explosiv. Det har gett utdelning.

Hur bra blir Växjö i år?

– Jag tycker att det ser lovande ut. Det viktiga i gruppen är stommen och vi har sju, åtta spelare som varit här i sex, sju säsonger var. Det brukar bära frukt och kryddar du det med lite spelare utifrån tycker jag att vi ser farliga ut. Det blir en rolig säsong.

Vi tippar er nia.

– Nja, det är för långt ner. Det där får ni äta upp kan jag säga. Nia kom vi förra året, vi har som mål att komma högre upp och spela slutspel. Alla har fått ett års erfarenhet till och vet vad det handlar om nu.

Vem blir Växjös viktigaste spelare i år?

– Fredrik Norrena eller Mattias Modig beroende på vem som får spela mest. Ska man gå långt måste man ha en bra målvakt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

2 timmar sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

3 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.