Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robert Rosén: "Nia? Det kommer ni att få äta upp"

- 06/09/2012, 11:58 -
Robert Rosén i Växjös tröja igen.
1 av 3

Robert Rosén i Växjös tröja igen.

Scanpix

Rosén hade en strålande säsong i AIK förra året och vann poängligan.
2 av 3

Rosén hade en strålande säsong i AIK förra året och vann poängligan.

Scanpix

Här i AIK-tröjan mot sitt Växjö.
3 av 3

Här i AIK-tröjan mot sitt Växjö.

Scanpix

Elitseriens poängkung Robert Rosén om att vara tillbaka i Växjö, övergången från AIK och varför Nyheter24 har fel när vi tippar Växjö som nia.

VÄXJÖ.  Han vann elitseriens poängliga och var strålande under hela säsongen i AIK. Sedan kom chockbeskedet: Robert Rosén ville bryta sitt kontrakt och flytta hem till Växjö.

Elitseriestjärnan förklarade att hans flickvän lider av en sjukdom som blivit värre under året i Stockholm. AIK rasade mot Roséns agerande. Men när Växjö lämnade över en stor säck med pengar lät Stockholmsklubben sin poängkung flytta.

– Det viktigaste för mig var att hitta lugn och harmoni igen. Det var det primära. Det är jobbigt när man inte känner sig trygg och förhoppningsvis blir allt bättre med tiden, säger Robert Rosén, till Nyheter24.

Rosén skrev på ett femårskontrakt med Växjö och hoppas att upprepa sitt makalösa poängfacit från i fjol.

– Det är klart att man vill. Det är otroligt kul att jag vann förra året och jag är stolt över det. Men nu är det en ny säsong och ska jag ha en chans att göra om det krävs hårt jobb.

Du har gått från allsvenskan till att bli elitseriens poängkung på två säsonger. Hur har det gått till?

– Givetvis är det mycket tillfälligheter att det gått så snabbt. Sedan tycker jag faktiskt att jag har jobbat extremt hårt och velat utveckla de svagheter jag haft. Nu har jag till exempel mycket bättre balans och är betydligt mer explosiv. Det har gett utdelning.

Hur bra blir Växjö i år?

– Jag tycker att det ser lovande ut. Det viktiga i gruppen är stommen och vi har sju, åtta spelare som varit här i sex, sju säsonger var. Det brukar bära frukt och kryddar du det med lite spelare utifrån tycker jag att vi ser farliga ut. Det blir en rolig säsong.

Vi tippar er nia.

– Nja, det är för långt ner. Det där får ni äta upp kan jag säga. Nia kom vi förra året, vi har som mål att komma högre upp och spela slutspel. Alla har fått ett års erfarenhet till och vet vad det handlar om nu.

Vem blir Växjös viktigaste spelare i år?

– Fredrik Norrena eller Mattias Modig beroende på vem som får spela mest. Ska man gå långt måste man ha en bra målvakt.