Linus Klasen är tillbaka efter sin hjärnskakning, och det blev mål för stjärnan direkt. - Foto: Andreas Hillergren

Fjärde raka segern för Luleå

Luleå är ännu obesegrade i Elitserien. AIK föll ihop totalt i sista perioden mot serieledaren som till slut vann med 3-1.

Matchfakta

0-1 J. Liwing (ass D. Tärnström, N. Jensen)

1-1 N. Olausson (ass. K. Fabricius)

2-1 L. Klasen (ass K. Hirschovits, K. Fabricius)

3-1 C. Abbott (ass C. Abbott, A. Hedman)

LULEÅ. Luleå fortsätter att vinna i Elitserien, efter fyra spelade matcher är laget ännu obesegrade. Och med Linus Klasen tillbaka på plan, och som målskytt, ser laget ännu starkare ut. AIK inledde matchen starkt men fick helt enkelt inte in pucken i första perioden. Det var först 42 sekunder in i andra perioden som AIK till slut fick hål på Pavel Skrbek genom Jonas Liwing framspelad av lagkaptenen Dick Tärnström.

Efter detta var det väldigt mycket AIK. Dryga två minuter efter AIK:s mål tog Niklas Olausson chansen och gjorde kvitteringsmålet för Luleå. Därefter var det dags för två återvändande spelare som klev fram och gjorde mål. Först en av årets stora värvningar Linus Klasen som spelades fri framför AIK:s mål där han ganska enkelt kunde skjuta in pucken bakom Daniel Josefsson. Det skulle bli ytterligare en skadedrabbad spelare som fick skriva in sig i målprotokollet, nämligen publikfavoriten Cam Abbott som slog in brorsan Tim Abbotts puck.

– Jag hade många chanser och till slut fick jag in den. Det kändes bra och jag är glad att vara tillbaka i laget.

Lagkaptenen passade även på att hylla det nya Luleå.

– Årets lag är det bästa jag varit med i sedan jag kom till klubben, sa han efter matchen till C more.

Dagens förlust betydde årets fjärde förlust av fyra möjliga för AIK. Och det var en märkbart frustrerad Per-Erik Johnsson som pratade med C more efter matchen.

– Jag vet inte varför vi förlorar. Vi måste åka skridskor men står i stället still i egen zon. Det är inte så att Luleå hindrar oss att åka skridskor. Det känns lite tätt inpå just nu, säger han efter slitsignalen.

/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.