När tronarvingen blev kung

- 24/09/2012, 21:43 -
Christian Engstrand visade på måndagen att han var redo att axla Norrenas mantel.
1 av 2

Christian Engstrand visade på måndagen att han var redo att axla Norrenas mantel.

SCANPIX

Fredrik Norrena hade en mindre bra dag på jobbet mot gamla klubben Linköping.
2 av 2

Fredrik Norrena hade en mindre bra dag på jobbet mot gamla klubben Linköping.

SCANPIX SWEDEN

De var konkurrenter i Linköping under tre säsonger. Ikväll visade Christian Engstrand sin storhet - samtidigt som Norrena åkte på knäcken direkt genom 8 insläppta mål på 18 skott.

LINKÖPING. Linköping tog på måndagen emot Växjö i Cloetta Center, och det dröjde inte mer än en och en halv minut innan Linköping hälsat smålänningarna välkomna genom att göra 1-0 bakom Fredrik Norrena. Målgörare den gången, Matthias Weinhandl som äntligen fick göra sitt första mål för sin nya klubb. Linköping höll i taktpinnen och klappade igenom Växjös försvar gång på gång. När perioden var slut hade Linköpings gamla målvakt fått se sig övermannad hela fem gånger med mål av bland annat Christoffer Fish som även han gjorde sitt första mål för LHC.

–– Kul att göra mål, speciellt mot Norrena. Han har spelat här i många år och de killarna som spelat med honom mest har berättat att man ska försöka skjuta, säger Fish i periodpausen till C more.

Hattrick av Söderberg

Lagets mesta målskytt blev Carl Söderberg som presenterade sig mot Växjö efter ett otroligt vackert klapp-klapp mål i första perioden, som fick en att tänka tillbaka på när Sovjet hade lekstuga i hockeyvärlden. Efter den totala dominansen i första perioden kunde Linköping trappa ner i tempot i andra och tredje perioden.

Detta gjorde att LHC:s målvakt Christian Engstrand, som tagit positionen som första målvakt efter Fredrik Norrena, fick ta ett stort ansvar för att inte Växjö skulle bjudas in i matchen. Och han gjorde det otroligt bra, totalt motade han 28 skott vilket ger en räddningsprocent på 90,32. Fredrik Norrena lämnade planen med att ha släppt in 8 av 18 möjliga puckar, en räddningsprocent på dryga 55. 

Carlssons hyllning till LHC

Efter matchen var det en ödmjuk Växjötränare som pratade med C more, och han passade på att hylla Linköpings spel.

– Jag får passa på att berömma LHC för sina första tio minuter. Vi kommer från tre segrar och klarar inte av att hantera det, säger Janne Carlsson.