Christian Engstrand visade på måndagen att han var redo att axla Norrenas mantel. - Foto: SCANPIX
Fredrik Norrena hade en mindre bra dag på jobbet mot gamla klubben Linköping.
Fredrik Norrena hade en mindre bra dag på jobbet mot gamla klubben Linköping. - Foto: SCANPIX SWEDEN

När tronarvingen blev kung

De var konkurrenter i Linköping under tre säsonger. Ikväll visade Christian Engstrand sin storhet - samtidigt som Norrena åkte på knäcken direkt genom 8 insläppta mål på 18 skott.

Matchfakta

Linköping: 8
Växjö: 3

1-0 M. Weinhandl (ass A. Jämtin och J. Almtorp)

2-0 C. Fish

3-0 J. Salmonsson (ass R. Figren och S. Karlsson)

4-0 C. Söderberg (ass S. Hjalmarsson och P. Arlbrandt)

5-0 C. Söderberg (ass S. Hjalmarsson och N. Hävelid)

5-1 L. Reddox

6-1 C. Söderberg

6-2 B. Moran

7-2 R. Figren

7-3 A. Johansson

8-3 J. Almtorp

LINKÖPING. Linköping tog på måndagen emot Växjö i Cloetta Center, och det dröjde inte mer än en och en halv minut innan Linköping hälsat smålänningarna välkomna genom att göra 1-0 bakom Fredrik Norrena. Målgörare den gången, Matthias Weinhandl som äntligen fick göra sitt första mål för sin nya klubb. Linköping höll i taktpinnen och klappade igenom Växjös försvar gång på gång. När perioden var slut hade Linköpings gamla målvakt fått se sig övermannad hela fem gånger med mål av bland annat Christoffer Fish som även han gjorde sitt första mål för LHC.

–– Kul att göra mål, speciellt mot Norrena. Han har spelat här i många år och de killarna som spelat med honom mest har berättat att man ska försöka skjuta, säger Fish i periodpausen till C more.

Hattrick av Söderberg

Lagets mesta målskytt blev Carl Söderberg som presenterade sig mot Växjö efter ett otroligt vackert klapp-klapp mål i första perioden, som fick en att tänka tillbaka på när Sovjet hade lekstuga i hockeyvärlden. Efter den totala dominansen i första perioden kunde Linköping trappa ner i tempot i andra och tredje perioden.

Detta gjorde att LHC:s målvakt Christian Engstrand, som tagit positionen som första målvakt efter Fredrik Norrena, fick ta ett stort ansvar för att inte Växjö skulle bjudas in i matchen. Och han gjorde det otroligt bra, totalt motade han 28 skott vilket ger en räddningsprocent på 90,32. Fredrik Norrena lämnade planen med att ha släppt in 8 av 18 möjliga puckar, en räddningsprocent på dryga 55.

Carlssons hyllning till LHC

Efter matchen var det en ödmjuk Växjötränare som pratade med C more, och han passade på att hylla Linköpings spel.

– Jag får passa på att berömma LHC för sina första tio minuter. Vi kommer från tre segrar och klarar inte av att hantera det, säger Janne Carlsson.

LHC
/
/

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.