Broc Little och hans AIK har fått en tungt start på säsongen.
1 av 3
Broc Little och hans AIK har fått en tungt start på säsongen. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Little har inte fått det att lossna poängmässigt ännu.
2 av 3
Little har inte fått det att lossna poängmässigt ännu. - Foto: Robin Nordlund / SCANPIX
Björn Melin, överst, är poänglös så här långt.
3 av 3
Björn Melin, överst, är poänglös så här långt. - Foto: Stig-Ake Jonsson / SCANPIX SWEDEN

AIK-stjärnan: "Inte den start man hade hoppats på"

Efter AIK:s fiaskoinledning – nu vill Broc Little börja vinna matcher och bryta sin egen poängtorka. Amerikanen inför tisdagens match mot HV71: "Jag måste göra bättre ifrån mig."


AIK:s säsongsinledning

Timrå (b) 2-1 OT

Färjestad (h) 1-2 OT

Brynäs (h) 3-4 OT

Luleå (b) 3-1

STOCKHOLM. AIK har fått en blytung start på årets säsong. Gnaget har tagit tre poäng av tolv möjliga så här långt. De tre första matcherna föll laget i förlängning – och senast mot Luleå blev det förlust med 3-1.

– Det är klart vi vill ha mer poäng, men jag tycker vi kan ta med oss en positiv sak från de första matcherna – att vi kom tillbaka. Förhoppningsvis löser sig allt, säger Broc Little till Nyheter24.

Det stora problemet för laget är målskyttet.

– Ja, vi har sex mål på fyra matcher så det hjälper oss inte. Vi måste skapa fler målchanser, jobba hårdare och få in pucken på mål.

Även för Broc Little har det gått väldigt trögt. Den hypade amerikanen, som blev hockeyallsvenskans poängkung i fjol, har än så länge bara mäktat med en assist. 24-åringen tror dock inte nivåskillnaden är det som stört honom inledningsvis.

– Jag måste göra bättre ifrån mig. Spelarna och lagen är bättre, så det är klart det är ett steg upp för mig, men jag tror inte att det är ett för stort steg. Vi måste jobba hårdare som lag och då kommer det lösa sig för både mig själv och laget.

Trots den tunga inledningen, där stjärnor som Esa Pirnes och Broc Little bara står på en poäng och Björn Melin är helt poänglös, står AIK fast vid att inte ta in förstärkningar från NHL. Däremot hoppas sportchefen Anders Gozzi Kristian Huselius som tränar med laget och är på väg tillbaka från skada.

– Det är lång tid kvar tills han är klar för spel, kanske någon månad eller två. Men vi för en dialog med honom.

Gozzi hoppas nu förstås att hans stjärnor ska börja leverera.

– För målskyttar handlar det om att jobba sig in i det och det viktiga är att de försöker och visar vilja, men självklart har vi kravet på dem att de ska producera.

Är det aktuellt med fler nyförvärv än Huselius om poängtorkan håller i sig?

– Ingen aning. Det finns ingen anledning att spekulera i det just nu. Vi får ta det då.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.