Rhett Rakshani, HV71 i tisdagens elitseriematch mellan HV71 och AIK. - Foto: Stefan Jerrevang
Gustaf Wesslau släppte en onödig retur men kunde ändå se sitt HV71 vinna. - Foto: Stefan Jerrevang
HV71-tränaren Ulf Dahlén var nöjd med sina mannar.
HV71-tränaren Ulf Dahlén var nöjd med sina mannar. - Foto: Stefan Jerrevang

Ännu en förlust för AIK

AIK fortsätter att förlora. HV71:s backar avgjorde matchen i Jönköping när HV vann med 5-3.

HV71 - AIK: 5-3

1-0 D. Fernholm (ass W. Karlsson)

1-1 M. Janmark-Nylen

2-1 J. Fasth (ass E. Fälth och J. Krog)

3-1 D. Petrasek (ass Rhett Rakhshani)

4-1 M. Karlsson (ass E. Fälth och J. Krog)

4-2 N.D. Jensen (ass J. Nordström och B. Little)

5-2 J. Fasth (ass R. Rakhshani och E. Fälth)

5-3 N.D. Jensen (ass C. Sandberg)

Det blev backarnas match i Jönköping när HV71 tog emot AIK. Hemmalaget slog till direkt, redan efter tre och en halv minut gjorde HV71-backen Daniel Fernblom sitt andra mål för säsongen efter att ha lossat en kanon som hittade sig in under armen på Niklas Lundström i AIK-målet. AIK kvitterade lite drygt tre minuter senare efter att  de gjort en snabb spelvändning där Oscar Steen lyckades slå in HV71-målvakten Gustaf Wesslaus retur.

Backmålen fortsatte

I andra perioden slet AIK hårt för att komma att kunna ta årets första vinst. Det var dock HV71-backar gånger tre som slog till istället, Elias Fälth, David Petrasek och Mattias Karlsson gjorde varsitt mål och istället för den så viktiga vinsten för AIK talade allt för att de än en gång skulle få lämna isen med en förlust i ryggsäcken.

Nicklas Jenes reducerade i slutet av andra perioden, det hjälpte dock inte mycket för stockholmarna efter att Jesper Fasth utökade HV71:s ledning i början av tredje perioden.

Förlusten är AIK:s femte för säsongen och frågan är var det felar i AIK-lägret just nu.