Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Steen spelar i kväll

- 25/09/2012, 17:40 -
Steen har inte spelat i Elitserien på sju år.
1 av 2

Steen har inte spelat i Elitserien på sju år.

Jeff Roberson/Scanpix

Alexander Steen är klar för spel och spelar i kväll för Modo. Här nätar han på San José Sharks.
2 av 2

Alexander Steen är klar för spel och spelar i kväll för Modo. Här nätar han på San José Sharks.

Jeff Roberson/Scanpix

Alexander Steen spelar för Modo när de möter Brynäs i kväll. Detta ger Modos ledning klartecken för under tisdagseftermiddagen.

GÄVLE. I kväll blir Modo första klubb att använda sig av lockout-spelare. Det meddelas på klubbens hemsida där det framgår att Modos ledning gett general managern Markus Näslund klartecken att använda sig av Alexander Steen.

–  Vi har under hösten drabbats av skador på ett par av våra nyckelspelare. Då vi i nuläget har en disponibel spelare, med hjärta för föreningen, som inte vill annat än att spela för klubben känns det naturligt att ge Markus i uppdrag att ställa starkast möjliga lag på benen, säger Göran Ericson, ordförande i Modo till klubbens hemsida.

Modo ligger på åttonde plats med fem poäng efter fyra spelade omgångar och man har skador på nyckelspelarna Mattias Ritola och Samuel Påhlsson.

– Alexander Steen är en center av högsta klass och det är något vi verkligen behöver just nu. Det ska bli spännande att se honom i Modos färger igen, säger Markus Näslund.

Kvällens match blir Steens första i Elitserien sedan lockouten 2004-2005 då han noterades för 17 poäng på 50 matcher.