Onsdag 28 Sep
Stockholm

Efter mardrömsstarten – nyckelspelarna tillbaka

Perra Johnsson och hans AIK är "jävligt sugna på en trepoängare nu".
Perra Johnsson och hans AIK är "jävligt sugna på en trepoängare nu". Foto: Stig-Ake Jonsson / SCANPIX SWEDEN

Sist i elitserien och hårt skadedrabbade – men torsdagens matchvärmning gav några positiva besked för AIK. Viktiga trion Esa Pirnes, Dick Tärnström och Fredrik Hynning är tillbaka mot Linköping.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Skadeläget i AIK

Patric Blomdahl – Har problem med magmuskel. Oklart hur länge han blir borta.

Stefan Johansson – Gipsad efter handoperation. Plockar bort gipset på fredag, men dröjer ytterligare några veckor innan han är aktuell för spel.

STOCKHOLM. AIK har fått en tung start på årets säsong. Laget ligger sist i tabellen och har ännu inte vunnit någon match. Dessutom har laget dragits med skador på flera nyckelspelare. Både Dick Tärnström och Esa Pirnes missade förra matchen mot HV71 – och i den matchen fick både Patrik Blomdahl och Fredrik Hynning lämna isen skadade.

– Skador är något vi alla får leva med, men det skulle ju vara skönt att få spela med samma lag några matcher i följd så saker och ting kan sätta sig, säger tränaren Per-Erik Johnsson till Nyheter24.

Mot Linköping är dock både Dick Tärnström, Esa Pirnes och Fredrik Hynning tillbaka. AIK får dock klara sig utan Patric Blomdahl, som har problem med en magmuskel.

Dessutom har Björn Melin dragits med känningar i baksida lår. 31-åringen missade premiären och har gått poänglös från de fyra efterföljande matcherna.

– Det finns säkert mer att få ut från några stycken. Samtidigt ska man komma ihåg att det är lätt att jämföra med fjolårets lag. Det här är ett nytt lag så det tar sin tid.

AIK-coachen vill inte skylla den dåliga starten på otur.

– Nej, vi kan inte kalla allt för otur. Då gör man det lätt för sig. Det är väl en kombination av allting, nytt lag och allt måste sätta sig, skador, lite otur och även oskicklighet.

Trots Modos uppror mot Hockeyligan och värvningen av Alexander Steen, så står AIK än så länge fast vid att inte plocka in några NHL-spelare.

– Jag har ingen åsikt om det. Det är föreningens åsikt som gäller, säger Perra och tillägger.

– Jag tror det finns utveckling i det här laget.

Perra Johnsson gillade vad han såg mot HV71, trots att det blev förlust med 5-3. Nu hoppas han att laget går in med samma inställning mot Linköping.

– Jag vill se samma vilja och att vi sätter lika hård press. Vi gjorde ändå tre mål på HV och det har inget annat lag lyckats med mot HV den här säsongen. Det är enkla misstag bakåt som straffar oss och det måste vi minska ner på, säger Perra Johnsson och fortsätter:

– Nu är vi jävligt sugna på en tre poängare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.