Måndag 26 Sep
Stockholm

"Drar ihop ett band om Henke kommer hem"

Fabian Brunnström är inte bara bra på hockey, han är även en fena på att lira musik.
1 av 2
Fabian Brunnström är inte bara bra på hockey, han är även en fena på att lira musik. Foto: Bildbyrån
Fortsätter lockouten i NHL är det inte omöjligt att han sätter ihop ett Frölundaband med bröderna Lundqvist.
2 av 2
Fortsätter lockouten i NHL är det inte omöjligt att han sätter ihop ett Frölundaband med bröderna Lundqvist. Foto: Bildbyrån

PREMIÄR: VID SIDAN AV. Musikfantasten Fabian Brunnström om valet att gå musikgymnasiet, varför Dick Axelsson är mest omusikalisk i laget – och bandplanerna med tvillingarna Lundqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
VID SIDAN AV

Nu är det premiär för vår nya artikelserie här på Nyheter24. Varje söndag kommer vi att nörda ner oss idrottsstjärnornas största intressen. Vem tycker DU att vi ska prata med? Vet du någon idrottare med ett roligt intresse som du skulle vilja veta mer om? Tveka inte att mejla oss på sport@nyheter24.se.

Hur kom det sig att du började med musik?

– Jag märkte i tidig ålder att jag var väldigt intresserad av musik. Jag fastnade för det på högstadiet då vi hade musiklektioner. Jag var inte så intresserad av hockeyn i den åldern så då valde jag musik när det var dags att söka till gymnasiet. Där gick jag i tre år och nya saker föddes där, man blev mer och mer intresserad. I dag blir det inte så mycket. Har en nio månaders liten kille och tiden räcker inte till, men för några år sedan kunde jag sitta och spela i flera timmar om dagen. Förhoppningsvis kan man ta fram det igen. Jag har tre gitarrer som åker fram när det blir tid över. Musik är lika roligt som hockey.

Vad ger det dig att spela musik?

– Det är ett bra komplement. Det är skönt göra något helt annat som omväxling. Bara sätta sig ner och tänka på annat, sjunka in i musikens värld. Jag har alltid älskat att sitta med en kopp kaffe och öva på svåra saker. Musiken ger mig väldigt mycket.

Vilka instrument spelar du?

– Gitarr och piano. Elgitarr intresserar mig mer än akustiskt. Det är lite coolare, lite mer rock'n roll.

Hur pass musikalisk är du?

– Haha, vilken svår fråga. Jag har hört många olika gitarrister berätta om vilken tid det krävs att man lägger ner. Yngwie Malmsteen är en av idolerna och han spelade i tio-femton timmar om dagen i massor av år. Då förstår man hur mycket det krävs att bli bra. Och där är inte jag. Men vissa grejer kan jag spela och visst klarar jag mig bra, men man ska ha respekt för hur mycket tid som krävs.

Kan du sjunga?

– Nej, det kan jag inte göra. Eller, klart jag kan... men det känns inte så bra. Det har aldrig varit något jag fastnat för. Man inser ganska fort att man inte har någon bra sångröst men samtidigt kan man träna. Jag föll för att bara spela gitarr.

Har du spelat i något band?

– Nä, inte i något riktigt band. Men vi hade ett litet coverband på gymnasiet som jag spelade i ett tag, men det var mest på skoj.

Skulle du vilja starta ett band i dag?

– När jag och Joel (Lundqvist) båda var i Dallas så lirade vi i ett litet band som vi repade med och hade jävligt kul. Joel spelar trummor. För några månader sedan hade vi en lagfest med Frölunda och då blev det ett gästframträdande. Vi körde "Living on a prayer", vilket blev uppskattat. "Henke" (Henrik Lundqvist) spelar ju också gitarr, så kommer han hem under lockouten så ska vi dra ihop något.

Vilken är din favoritartist?

– Jag gillar Europe. Det är mitt favoritband. Över huvudtaget gillar jag 80-talsmusik, det är bra refränger och mycket melodiös hårdrock. Sen uppskattar jag även bra gitarrister som Yngwie Malmsteen, Gary Mooren och John Norum.

Vilken är världens bästa låt?

– The Final Countdown. En låt som man hört en miljon gånger och är väldigt uttjatad – men det kommer aldrig någonsin skrivas en sådan speciellt låt igen. Den har en melodislinga som varenda människa på jorden känner igen.

Vem i laget har sämst musiksmak?

Sebastian Collberg har väldigt dålig musiksmak. Jag brukar höra vad han lyssnar genom hans ipod, och det är fruktansvärt. Jag vet inte vad han lyssnar på, men det är ingen höjdare i alla fall.

Är det några andra i laget förutom Joel som kan lira instrument?

Anton Axelsson kan lira lite gitarr... Oliver Bohm kan också det, men det är alla jag vet.

Vem är mest omusikalisk i laget?

– Jag kan tänka mig att det är Dick Axelsson. Jag tror det... det känns bara så.

Vad tycker du om musiken som spelas i de svenska omklädningsrummen?

Anton Axelsson har rätt bra musiksmak. Han håller i stereon hos oss och kör mycket 80-tal, så jag har hamnat rätt. Men annars... nä. Jag är inte så mycket för radiomusik. Sånt är ingen höjdare.

Om du fick sitta en kväll och lira gitarr med någon valfri person, vem skulle det vara?

John Norum. Jag har följt honom i så många år och han är en stor förebild. Det skulle vara kul att fråga om alla gitarrbeats, hur han spelar, hur han tänkt när han skrivit vissa solon och massor med andra grejer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.