Cody Franson kan återvända till NHL och Toronto om lockouten tar slut, säger spelarens agent.
1 av 3
Cody Franson kan återvända till NHL och Toronto om lockouten tar slut, säger spelarens agent. - Foto: Nathan Denette
Cody Franson gjorde klart med Brynäs på måndagen.
2 av 3
Cody Franson gjorde klart med Brynäs på måndagen. - Foto: John Ulan/AP Photo/Scanpix
Franson känner forwarden Andreas Thuresson sedan tidigare. Lockade han NHL-backen till Brynäs?
3 av 3
Franson känner forwarden Andreas Thuresson sedan tidigare. Lockade han NHL-backen till Brynäs? - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Brynäs kan snuvas på drömvärvningen

Han är ingen lockout-spelare – men Cody Franson kan ändå lämna Brynäs om NHL-lockouten tar slut. Enligt agenten har 25-åringen en klausul i kontraktet som tillåter honom att återvända till NHL.


GÄVLE/TORONTO. Brynäs gjorde sent på måndagen klart med NHL-meriterade backen Cody Franson. På hemsidan skrev klubben att 25-åringen stannar säsongen ut då hans kontrakt med Toronto Maple Leafs hade gått ut och han "inte är en lockout-spelare".

Men Brynäs riskerar ändå att tappa honom om NHL-säsongen drar igång. Åtminstone enligt hans agent Gerry Johansson som säger att Franson har NHL-klausul i sitt kontrakt som skulle göra detta möjligt.

– Om lockouten tar slut och vi kommer överens med Toronto om ett nytt kontrakt, så är vi säkra på att Franson återvänder till NHL, säger Gerry Johansson till The Star. 

Enligt agenten förhandlade Toronto och Franson om ett kontrakt in i det sista.

– Vi hade bra samtal med dem ända fram till 15 september och olyckligtvis kunde vi inte komma överens, säger Johansson.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

1 timme sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

2 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.