Söndag 19 Sep
Stockholm

Efter skadorna – nu plockar Frölunda in NHL-stjärna

Matt Duchene ska ersätta skadade Mathis Olimb.
1 av 3
Matt Duchene ska ersätta skadade Mathis Olimb. Foto: Bill Kostroun/Scanpix
Olimb blir borta i två månader.
2 av 3
Olimb blir borta i två månader. Foto: SCANPIX SWEDEN
Är fler NHL-spelare på väg in? Viktor Stålberg har berättat för Nyheter24 att han är sugen på att spela med Frölunda.
3 av 3
Är fler NHL-spelare på väg in? Viktor Stålberg har berättat för Nyheter24 att han är sugen på att spela med Frölunda. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Mathis Olimb blir borta i två månader – då bryter Frölunda mot bestämmelsen om lockoutade NHL-spelare. Colorados storstjärna ska ersätta norrmannen under skadetiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

GÖTEBORG. Dick Axelsson är ledbandsskadad och Magnus Kahnberg dras med lårproblem. Men mest kännbar för förstås skadan på stjärncentern Mathias Olimb. Nu tvingas Frölunda kalla in en ersättare – och precis som Modo bryta mot NHL-överenskommelsen mellan klubbarna.

Sent på tisdagen blev det klart att Colorados Matt Duchene är överens med klubben om ett kontrakt på två månader.

– Den här tiden, mitt under brinnande säsong, finns ett begränsat antal spelare tillgängliga på marknaden, därför har vi fått vidga vårt sökområde på det här sättet, säger Frölundas klubbdirektör Anders Larqvist till klubbens hemsida.

21-åringen har gjort tre säsonger i NHL och ses som en av NHL:s bästa centrar.

– Det känns väldigt spännande att få komma till Sverige och spela hockey. Peter Forsberg har ju gjort ett visst intryck på oss och Jocke Lindström i Skellefteå spelade med oss förra säsongen, säger Matt Duchene.

Stjärnan anländer till Göteborg i slutet av veckan. Tidigast i början av nästa veckan kan han debutera. Pappersarbetet är fortfarande inte löst och Duchene ska genomgå en läkarundersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela