Oscar Sundh fördes till sjukhus efter en våldsam krasch.
1 av 5
Oscar Sundh fördes till sjukhus efter en våldsam krasch. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Sundh var medvetslös och fick krampanfall.
2 av 5
Sundh var medvetslös och fick krampanfall. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Sundh tappade balansen i en närkamp och slog i huvudet med en våldsam kraft.
3 av 5
Sundh tappade balansen i en närkamp och slog i huvudet med en våldsam kraft. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Matchen avbröts. Publik, domare och lagen blev mycket skärrade.
4 av 5
Matchen avbröts. Publik, domare och lagen blev mycket skärrade. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Publiken hyllade Sundh.
5 av 5
Publiken hyllade Sundh. - Foto: Bror Persson / SCANPIX

HV-spelare medvetslös efter otäck krasch

Oscar Sundh slog sig medvetslös och fördes till sjukhus med krampanfall. Men sent på tisdagskvällen kom glädjande besked: "Det verkar "bara" handla om en kraftigare hjärnskakning."


LULEÅ. De otäcka scenerna utspelade sig efter sex minuter och 27 sekunder i tredje perioden mellan HV71 och Luleå. HV:s Oscar Sundh tappade balansen i en närkamp med Toni Koivisto, slog huvudet i plexiglaset och slungade sedan huvudet i isen med våldsam kraft.

– Det ser riktigt illa ut. Han slår i huvudet två gånger och det blir en wiplash, säger C mores expert Leif Boork i tevesändningen.

Slag mot tinningen

Enligt de första uppgifterna har Sundh fått ett slag mot tinningen. Sex personer från räddningstjänsten och två matchläkare jobbade i närmare 20 minuter med att stabilisera läget och föra honom till sjukhus. Sundh drabbades av krampanfall och var medvetslös när han kördes ut på bår.

C more pratade med Mårten Dahlberg och Anna-Karin Andersson från räddningspersonalen:

– Han började rycka i kroppen och var medvetslös, men andades. Vi satte i nål och syrgas och stabiliserade nacke och rygg, säger Anna-Karin Andersson.

– Det behöver inte vara så allvarligt. Det kan vara en typ av hjärnskakning. Han rörde på händer och fötter så det behöver inte vara någon sorts nervskada, säger Mårten Dahlberg.

Matchen avbröts

Strax efter att HV71-spelaren förts till sjukhus beslutade domarteamet att avbryta matchen.

– Utifrån situationen som råder tyckte HV-spelarna att det var jobbigt att spela vidare. Han har krampanfall och de har inte haft kontakt med honom alls där nere. Luleå hade inga problem alls med det. Det är trots allt bara hockey vi pratar om, säger domaren Sören Persson till C more.

Luleås tränare Jonas Rönnqvist hade inte problem med att matchen avbröts.

– HV ville det, och vi ville inte ställa oss emot det. Det är bara hockey, säger han till C more.

Lugnande besked

Senare på tisdagskvällen kom lugnande besked på HV71:s hemsida.

– Oscar vaknade upp på akuten. Han är stabil och jag har pratat med honom. Man har undersökt motorik och funktion samt röntgat nacke och hjärna. Svaren var positiva och det verkar "bara" handla om en kraftigare hjärnskakning, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark via lagets hemsida .

Sundh kommer att få spendera natten på Sunderby sjukhus. Kanske får han åka hem med laget till Jönköping redan under onsdagen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?