Färjestad vill nog att Marcus Johansson ska spela för klubben om NHL-lockouten blir långvarig – men nu kan de gå miste om honom helt.
1 av 3
Färjestad vill nog att Marcus Johansson ska spela för klubben om NHL-lockouten blir långvarig – men nu kan de gå miste om honom helt. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
När det inte är lockouttider är Johansson lagkamrat med Alexander Ovechkin i Washington.
2 av 3
När det inte är lockouttider är Johansson lagkamrat med Alexander Ovechkin i Washington. - Foto: Scanpix
Johansson är trött på att vänta – han vill börja spela hockey nu.
3 av 3
Johansson är trött på att vänta – han vill börja spela hockey nu. - Foto: Ann Heisenfelt/Scanpix

Stjärnans tålamod slut – kan nobba Färjestad

Marcus Johansson tränar med Färjestad och vill spela matcher – men klubben väntar med NHL-förstärkningar. Nu tryter tålamodet: "Händer inget ganska snabbt i elitserien får jag börja kolla runt efter andra spelalternativ."


KARLSTAD. På lördag gör elitseriens två senaste NHL-tillskott debut. Matt Duchene och Viktor Stålberg ska spela för Frölunda under lockouten. Samtidigt tränar en annan NHL-stjärna med Färjestad. Marcus Johansson spela vill för klubben – men Färjestad vägrar precis som majoriteten av elitserieklubbarna att plocka in NHL-spelare på korttidskontrakt.

Washington-stjärnan kan inte vänta så mycket längre. Nu kan det bli så att han söker sig till en annan klubb.

– Jag vill inget hellre än att börja spela hockey igen och FBK har varit mitt första alternativ hela tiden. Men nu kan jag inte vänta så värst mycket längre. Jag tar det dag för dag nu, säger Marcus Johansson till NWT.

22-åringen har fortfarande ett år kvar på sitt rookiekontrakt, så enligt tidningen skulle försäkringen bli billig jämfört med vad klubbar som Modo, Frölunda, Mora, Djurgården och Västerås tvingats ordna fram till sina NHL-stjärnor.

Johansson bekräftar att han redan har fått flera erbjudanden att ta ställning till.

 – Jag vill inte säga vilka det handlar om, men det är många som vill att jag ska komma och spela med dem. Händer inget ganska snabbt i elitserien får jag börja kolla runt efter andra spelalternativ. Jag kan inte gå så här utan att spela hockey särskilt länge till. Så är det bara, säger han till NWT.

/
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!