Måndag 27 Sep
Stockholm

Janne Karlsson får sparken från Växjö

Förste man att få sparken. Janne Karlsson får lämna elitseriejumbon Växjö.
1 av 3
Förste man att få sparken. Janne Karlsson får lämna elitseriejumbon Växjö. Foto: Patric Söderström/Scanpix
Växjö har under säsongen bara lyckats skrapa ihop en seger på 14 matcher. Man har inte heller lyckats göra mål i powerplay.
2 av 3
Växjö har under säsongen bara lyckats skrapa ihop en seger på 14 matcher. Man har inte heller lyckats göra mål i powerplay. Foto: Robert Granström/Scanpix
Undrar om Karlsson måste lämna tillbaka tröjan också?
3 av 3
Undrar om Karlsson måste lämna tillbaka tröjan också?. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Elitseriejumbon Växjö väljer att sparka tränaren Janne Karlsson. Han ersätts nu av assisterande tränaren Sam Hallam.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En seger på 14 matcher. Inte ett enda mål i powerplay, trots att man spelat över 80 minuter i numerärt överläge. Då rinner bägaren över för Växjö, som nu sparkar tränaren Janne Karlsson.

– Vi har efter drygt fem säsonger med Jan Karlsson kommit till en punkt där vi känner att en ny syn behövs för att möta de utmaningar vi står inför. Säsongsstarten har inte blivit den förväntade och framför oss står ett arbete där lösningar måste arbetas fram för att säkerställa den totala målsättningen för säsongen, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson till Växjös hemsida.

Karlsson har varit tränare i Växjö sedan 2007, och var med och tog upp laget i elitserien inför säsongen. Han blir den första tränaren att få sparken i årets elitserie. Den assisterande tränaren Sam Hallam får nu ta klivet upp och bli huvudtränare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela