Fredag 30 Jul
Stockholm

"Bäckis" till Brynäs – om lockouten fortsätter

Nicklas Bäckström kommer till Brynäs – om det inte blir någon NHL-säsong.
1 av 3
Nicklas Bäckström kommer till Brynäs – om det inte blir någon NHL-säsong. Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Senast Bäckis spelade med Brynäs var 2007.
2 av 3
Senast Bäckis spelade med Brynäs var 2007. Foto: Björn Tilly/Bildbyrån
Bäckis har uppmärksammats för att spela i Wayne Gretzkys 99 i KHL – men det ville han inte ens själv ha: "Det känns fel".
3 av 3
Bäckis har uppmärksammats för att spela i Wayne Gretzkys 99 i KHL – men det ville han inte ens själv ha: "Det känns fel". Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Nicklas Bäckström vill inget hellre än att spela för Brynäs. Han kan bryta sitt kontrakt med Dynamo Moskva – om hela NHL-säsongen ställs in – och han önskar fortfarande att få komma hem till laget i sitt hjärta: "Det kan man lugnt säga."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

MOSKVA. Nicklas Bäckström har under hela NHL-lockouten uttryckt sin vilja att få spela med Brynäs. Trots att Gävlelaget har råd med att ta hem stjärnan har de hela tiden stått bakom Hockeyligans beslut att inte ta hem NHL-proffs – om de inte stannar hela säsongen ut. 

Med anledning av detta valde Bäckis att spela med Washington Capitals-vännen Alexander Ovetjkin KHL-laget Dynamo Moskva. Men han var noga med att ha en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna Ryssland för Brynäs och Gävle om hela NHL-säsongen ställs in. Och han önskar fortfarande att få spela med laget i sitt hjärta.

– Det kan man lugnt säga, säger han till Gefle Dagblad.

Anledningen till att han valde Dynamo Moskva var för att få möjligheten att spela matcher igen.

– Framför allt för att jag ville spela hockey igen. Och eftersom Brynäs bestämt som dom gjort var det här det enda riktiga alternativet jag hade nu. I grund och botten handlar det om att man vill göra det man tycker är roligt. Så är det för mig i alla fall, säger han till tidningen.

Bäckis har redan hunnit gjort debut för sitt ryska lag och stod för en assist i matchen – men det mesta efteråt har handlat om att spelade i nummer 99. Wayne Gretzkys heliga sifferkombination som är pensionerat i NHL. Men själv vill han inte ens ha numret.

– Klubben hade registrerat mig som 99 redan när jag kom. Jag sa direkt att jag inte ville ha det, det kändes inte bra, men det var för sent att ändra med så kort varsel. Nu ska jag spela två matcher med 99, sedan ska jag byta. Det blir nåt med sextio... jag kommer faktiskt inte ihåg vilket det var, säger han till Gefle Dagblad

Kommentera
Kopiera länk
Dela