Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnvärvningen skyller floppen på domarna

- 02/11/2012, 08:46 -
Måltorkan gör Matt Duchene frustrerad.
1 av 3

Måltorkan gör Matt Duchene frustrerad.

Bildbyrån

Duchene har bara gjort ett mål sedan han skrev på för Frölunda.
2 av 3

Duchene har bara gjort ett mål sedan han skrev på för Frölunda.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Duchene är missnöjd med bedömningsnivån i elitserien.
3 av 3

Duchene är missnöjd med bedömningsnivån i elitserien.

Lasse Nasstrom/Scanpix

Ett mål på sju matcher. Frölunda värvade en stjärna, men fick en ursäkt.

GÖTEBORG. Matt Duchene värvades som den NHL-stjärna han är - men kanadensaren har haft svårt att leverera. På sju matcher har centern bara gjort ett mål. Inte godkänt. Men 21-åringen har en förklaring: Det är domarnas fel. 

– Jag har redan fått fler klubbor sönderslashade här än på en hel säsong i NHL. Domarna plockar helt enkelt inte såna utvisningar, det är inkonsekvent och tråkigt, säger han till Expressen.

Duchene har så här långt spelat tillsammans med en annan lockoutstjärna – Chicagos Viktor Stålberg. Som tredjelänk fanns till en början Fabian Brunnström, men på slutet har NHL-duon spelat tillsammans med Dick Axelsson.

Duchene har inga planer på att anpassa sig. Den framtida karriären i NHL är mycket viktigare än hans insatser i Elitserien. 

 – Gör jag det till en vana att spela så kommer jag åka på miljarder utvisningar när jag kommer tillbaka till NHL, säger han till tidningen.

Nu återstår det att se vad lagkamraterna och Frölundafansen tycker.