Här är hjälmen som sätter igång spekulationerna om en återkomst för Lundqvist.
1 av 4
Här är hjälmen som sätter igång spekulationerna om en återkomst för Lundqvist. - Foto: Publicerade med tillstånd av Daveart
På hjälmen hyllas New York Rangers med symbolen Frihetsgudinnan.
2 av 4
På hjälmen hyllas New York Rangers med symbolen Frihetsgudinnan. - Foto: Publicerade med tillstånd av Daveart
På pannan har Lundqvist indianen som symboliserar Frölunda.
3 av 4
På pannan har Lundqvist indianen som symboliserar Frölunda. - Foto: Publicerade med tillstånd av Daveart
Hjälmen går i grönt och har som alltid stora inslag av blixtar.
4 av 4
Hjälmen går i grönt och har som alltid stora inslag av blixtar. - Foto: Publicerade med tillstånd av Daveart

Här är hjälmen som öppnar för Lundqvists återkomst

Spekulationerna kring Henrik Lundqvists framtid i Frölunda har varit många. Nyheter24 har bilderna som öppnar för att stjärnan kan återvända till sin gamla klubb.


Så kom de fram till en design

Lundqvist kontaktade Davearts för några veckor sedan och berättade att han ville ha en hjälm utifall att han skulle spela med Frölunda.

Designen är en hyllning till både New York Rangers och Frölunda. New York representeras med Frihetsgudinnan, och Frölunda med samma indian som är klubbens emblem.

Hjälmen påminner en hel del om den hjälm som Lundqvist bar när han spelade med Frölunda 2004. Främst då i den gröna designen och de nu mera klassiska "Lundqvist-blixtarna" som han har haft på alla sina hjälmar sedan 1997.

GÖTEBORG. Tre Kronor-hjälten och NHL-stjärnan Henrik Lundqvists comeback i Frölundatröjan närmar sig. På tisdagen publicerade hjälmkonstnären David Gunnarsson ett blogg-inlägg  där han bekräftar att en målvaktshjälm med Frölunda-motiv har designats åt Henrik Lundqvist. Hjälmen har levererats till stjärnan och han verkar vara mer än nöjd. 

– Han har hjälmen hos sig och han är väldigt nöjd, säger designern David Gunnarsson till Nyheter24.

Är frustrerad

Henrik Lundqvist själv har uppgett, i en exklusiv intervju med Nyheter24, att han känner sig mycket frustrerad över situationen som han är i just nu.

– Ja, man börjar klättra på väggarna nu, sa Henrik Lundqvist.

NHL och spelarfacket förhandlade i en vecka och nu ser det mycket mörkt ut. I dagsläget är inget nytt möte är planerat.

– Jag blir kvar i Göteborg tills det händer något där borta.

"En mix av Frölunda och New York"

Frågan är nu om faktumet att stjärnan har låtit designa en Frölunda-hjälm är en indikation på att en återkomst kan bli sanning? Lundqvist testade enligt GP sin nya hjälm på tisdagen när han tränade med Frölunda. 

Om hjälmen säger David Gunnarsson såhär:

– Det är en mix av Frölunda och New York Rangers på ett unikt sätt. Och en hälsning till masken han hade när han spelade i Frölunda senast. Då hade han en grön mask med en guldig indian, vi har försökt återkoppla lite till det, säger han till GP.

Såhär såg det ut senast Lundqvist spelade i Scandinavium. Nästa gång välkomnar nog de flesta Frölunda-fans att han byter till en Indians-tröja.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.