Marcus Nilson har fått en nytändning i HV71.
1 av 4
Marcus Nilson har fått en nytändning i HV71. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Han ser dock tungt på uppbrottet med Djurgården.
2 av 4
Han ser dock tungt på uppbrottet med Djurgården. - Foto: JENS L´ESTRADE / SCANPIX
Nilson har stämt Djurgården för utebliven lön och är säker på att han kommer få rätt.
3 av 4
Nilson har stämt Djurgården för utebliven lön och är säker på att han kommer få rätt. - Foto: Stefan Jerrevang/Scanpix
Nilson är poängbäst i HV71 tillsammans med Rhett Rakhshani.
4 av 4
Nilson är poängbäst i HV71 tillsammans med Rhett Rakhshani. - Foto: Stefan Jerrevang/Scanpix

Nilson: "Jag är djurgårdare"

Han stämde sin gamla klubb och ses som en svikare bland fansen. Nu bryter Marcus Nilson, 34, tystnaden om konflikten med Djurgården.


Marcus Nilson

Ålder: 34.

Position: Forward.

Längd: 188 cm.

Vikt: 89 kg.

Klubbar: Djurgården, Florida Panthers, Calgary Flames, Djurgården, Lokomotiv Yaroslavl, Djurgården, HV71.

Poäng: 21 poäng (11+10) på 25 matcher.

Inkomst 2011: 1 207000 kronor.

JÖNKÖPING. Poängkung i HV71 och serieledning med sitt nya lag. Marcus Nilson har fått en nytändning i Jönköping – men det bittra slutet i Djurgården är långt ifrån glömt. Som lagkapten var han med när Djurgården åkte ur elitserien för första gången på 36 år.

Men i stället för att göra som trotjänarna Jimmie Ölvestad och Christian "Fimpen" Eklund, och följa med Djurgården ner i hockeyallsvenskan, ville Marcus Nilson stanna kvar i elitserien.

– Jag kommer alltid vara djurgårdare och det som hände förra säsongen stör mig så in i helvete, säger han i en intervju med Sportbladet.

"Kommer få rätt"

Nilson är dessutom mitt uppe i en rättsprocess med Djurgården. I början av november stämde han sin gamla klubb på 1,2 miljoner kronor för utebliven lön.

– De var inte ärliga mot mig och det har inte skött sina åtaganden. Jag kommer få rätt. Jag är helt övertygad om det, säger Nilson.

"Roligare att spela nu"

Nilson har en riktigt bra höst bakom sig. Tillsammans med Rhett Rakhshani är han poängbäst i laget elva mål och tio assist.

– Jag tycker inte att jag är bättre än i fjol. Jag hade en annorlunda säsong i fjol när det mesta handlade om att min kedja i Djurgården skulle avgöra. Och gjorde vi inte det så förlorade Djurgården. I HV är jag en i ett kollektiv där många kedjor producerar. Som individ kanske jag upplevs som bättre, men det är för att hela laget är bra, säger Nilson till Sportbladet och fortsätter:

– Sedan är det roligare att spela nu än i vintras eller våras. Nu leder vi serien och med Djurgården var det nästan hela tiden kris och mycket negativt.

Se när Marcus Nilson sänker AIK i HV-tröjan:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.