Skellefteåjubel på Hovet. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Emanuelsson och Holloway efter 2-0.
Emanuelsson och Holloway efter 2-0. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Emanuelsson hade bara gjort tre mål inför kvällens match.
Emanuelsson hade bara gjort tre mål inför kvällens match. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX

Skellefteå var starkaste AIK på Hovet

Det var AIK mot AIK - men egentligen bara ett lag på isen. Skellefteå tog en tämligen enkel 4-1-seger borta på Hovet.

Resultat

AIK-Skellefteå AIK 1-4 (0-3, 0-0, 1-1)

Färjestad-HV71 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

STOCKHOLM. Skellefteås Petter Emanuelsson, 21, är inte Elitseriens vanaste målskytt. Men på torsdagskvällen nästan dubblade han sin målskörd för året när han gjorde två mål på en period mot AIK.

Först slog han in en retur mellan benen på målvakten Daniel Larsson, sedan fick han en öppnande passning från Bud Holloway som det bara var att raka in i mål. Det hann bli 3-0 till bortalaget redan i den första perioden och matchen var över.

Unge stjärnskottet Mattias Janmark-Nylén lyckades få in pucken för hemmalaget till slut - men då hade Skellefteå redan gjort sitt fjärde för kvällen. Och visat att Västerbottens version av AIK var bättre än Solnas dito.

Som om förlusten inte vore nog för AIK klev både stjärnförvärvet Kristian Huselius och lagkaptenen Dick Tärnström av isen under matchen. Anledningen till varför är oklart.