HV71 har nu vunnit tre matcher i rad. - Foto: mikael fritzon / SCANPIX SWEDEN
Fredagsmatchen slutade 6-0 till HV.
Fredagsmatchen slutade 6-0 till HV. - Foto: mikael fritzon / SCANPIX SWEDEN

HV71 körde över AIK

Utklassning. AIK hade inte mycket att säga till om i fredagens match.

Det tog bara fyra minuter innan HV:s Patrik Carlsson satte matchens första mål. AIK tog en timeout - men mötet skulle fortsätta som det hade börjat.

Bara några minuter därefter är Carlsson nära att göra sitt andra mål, dessvärre tog pucken i stolpen.

I stället kom 2-0-målet i matchens andra period då 18-årige Filip Sandberg tryckte in pucken på volley. Det märktes att AIK började tappa modet och snart var det dags för HV igen. Denna gång var det Jesper Fasth som styrde in Andreas Jämtins skott mellan benen på AIK:s målvakt.

Slutade med målkalas

HV fortsatte att dominera i den tredje perioden.

Redan i första minuten slog David Petrasek till med ett dragskott från långt håll och utökade ledningen till 4-0. I den sjunde minuten gjorde Per Ledin 5-0 och matchen slutade till slut 6-0 till HV efter ytterligare ett mål av Carlsson.

Matchens segrare kunde därmed fira sin tredje raka i Kinnarps Arena på fredagskvällen.

/
AIK
/

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.