Stockholm

"De har väl något finare ord för sparken"

Anders Forsberg är förvånad över att han får sparken från Skellefteå – trots att han bekräftar att han är klar för en ny klubb.
1 av 2
Anders Forsberg är förvånad över att han får sparken från Skellefteå – trots att han bekräftar att han är klar för en ny klubb. Foto: SCANPIX SWEDEN
Forsberg har tagit Skellefteå till två raka SM-finaler.
2 av 2
Forsberg har tagit Skellefteå till två raka SM-finaler. Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Trots att Skellefteå AIK leder elitserien med sju poäng får lagets tränare Anders Forsberg sparken från klubben. Han är besviken: "Jag får väl köpa deras beslut".


Läs mer

SKELLEFTEÅ. Skellefteå AIK har valt att sparka tränaren Anders Forsberg. I ett pressmeddelande på lagets officiella hemsida förklarar de det märkliga beslutet.

– Anders valde under torsdagen, inför matchen mot Växjö, att informera spelarna om att han sedan en tid tillbaka gjort klart med en ny klubb. Vi valde då att sjösätta den nya organisationen redan nu för att skapa stabilitet och bästa möjliga förutsättningar inför stundande slutspel. 

Skellefteå toppar tabellen i elitserien, sju poäng före tvåan HV71, så beslutet är inte helt okontroversiellt.

Anders Forsberg berättar att han är förvånad över klubbens beslut att sparka honom.

– Jo, men det var det. Det var oväntat. Men jag förstår väl Skellefteå när de fick veta att jag hade gjort klart med en ny klubb efter den här säsongen och om de tycker att jag inte har sympatierna på rätt ställe, säger Forsberg till Nyheter24

Känner du dig besviken på Skellefteås beslut?

– Det blir man ju. Man brinner för det här och vi spelare och ledare var tillsammans på väg att vinna serien och kunna vinna SM-guld. Det är klart att man känner sig lite bitter. 

Kan du förstå Skellefteå?

– Jag får väl köpa deras beslut, säger han.

Johan Svensson, som driver bloggen MrMadhawk, skrev förra veckan att den förre Skellefteå-tränaren är klar för Modo efter säsongen. Men Forsberg, som kommer från Örnsköldsvik, vill inte bekräfta att det är Modo han är klar för.

– Jag är klar för en annan klubb i annan liga.

I en annan liga?

– Det är ingenting jag vill prata om nu. Jag ska prata med klubben själv och sedan kommer det ut i framtiden någon gång, säger Forsberg till Nyheter24.

Forsberg, som har tagit Skellefteå till två raka SM-finaler, vill dock skicka en hälsning till Skellefteå-fansen.

– Det har varit fantastiska år här. För mig är det enda tråkiga att jag inte fick vara med och ta hem ett SM-guld till klubben. 

Skellefteå kommer att fortsätta med samma tränarstab som tidigare med Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm. Juniortränaren Hans Wallson kommer dock att komplettera de andra i båset i fortsättningen. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.