Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Total kollaps för Brynäs

- 21/02/2013, 21:35 -
1 av 6

Pontus Lundahl/Scanpix

2 av 6

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

3 av 6

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

4 av 6

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

5 av 6

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

6 av 6

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

9-1. 9-1! Så mycket krossade Skellefteå stackars Brynäs med på torsdagskvällen. Därmed knappar AIK in i kampen om den sista slutspelsplatsen.

SKELLEFTEÅ. Hemmalaget vilade flera viktiga spelare och leder serien tämligen klart. Ändå lyckades Brynäs, som försöker försvara sin åttondeplats, bli totalt utklassade på bortaplan mot Skellefteå.

Hela 9-1 skrevs slutresultatet till. Och då ska det ändå påpekas att det var Brynäs som gjorde matchens sista mål genom Daniel Widing. Ingen kunde dock stoppa Skellefteåstjärnan Oscar Möller som satte fyra mål på egen hand och stod för en assist.

AIK knappade in

Pierre-Eduoard Bellemare gjorde 1-0 efter tre minuter - redan då var matchen körd. Anmärkningsvärt var att Brynäsmålvakten Robin Rahm byttes ut först efter 9-0-målet.

I och med krossen hade AIK chansen att knappa in på Brynäs i kampen om den sista slutspelsplatsen. Matchen mot Färjestad avgjordes på straffar efter att Christian Sandberg kvitterat till 2-2 i den andra perioden.

En mot en mot målvakten var det AIK och nämnde Sandberg som lyckades bäst. Därmed skiljer det nu bara fyra poäng mellan Brynäs och AIK i streckstriden.