Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

LHC:s helomvändning - totalkrossade HV71

- 15/03/2013, 22:09
Linköping vann stort.
1 av 2

Linköping vann stort.

Stefan Jerrevang / Scanpix

Förra matchen förlorade LHC med 6-0. Denna gång segrade de med 6-1.
2 av 2

Förra matchen förlorade LHC med 6-0. Denna gång segrade de med 6-1.

Stefan Jerrevang / Scanpix

Det märktes att det var slutspel när matchens inledning präglades mer av gruff och heta känslor än ren hockey. Föregående mötet slutade 6-0 till HV - men ett revanschsuget Linköping var fast beslutna om att vända på steken i fredagens returmöte.

I numerärt underläge satte LHC:s Sebastian Karlsson matchens första mål efter lite mer än halva första perioden. 

Kvitteringen kom ett par minuter därefter genom en annan Karlsson, nämligen William Karlsson - som passade till HV:s Patrik Carlsson, som i sin tur skickade in pucken i mål. 

Bortalaget fick däremot inte njuta av kvitteringen särskilt länge. Innan den första perioden var slut hade hemmalaget utökat till 3-1. 

2-1-målet signerades av Mattias Bäckman och 3-1-målet ansvarade Simon Hjalmarsson för.

LHC:s målkalas

Linköping fortsatte att dominera matchen i den andra perioden, då Magnus Johansson utökade till 4-1 efter bara tre minuter. 

HV71 försökte ta sig in i matchen, fast hade svårt att skapa lägen. Kampen fortsatte när tredje perioden inleddes - men ett hårt kämpande LHC gjorde det svårt för bortalaget. Linköping försvarade sig bra och i stället för reducering, så utökade hemmalaget ledningen ytterligare. 

De fem sista minuterna gjorde LHC nämligen både 5-1 och 6-1 efter att HV tagit ut sin målvakt.

Linköpings stora vändning innebär att det är utjämnat mellan lagen. Näste möte äger rum nästa söndag.