Johannes Salmonsson gjorde 2-0-målet. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Pär Arlbrandt gjorde 3-0. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
HV71-tränaren Ulf Dahlén. Sitter han löst efter detta debacle?
6 av 6
HV71-tränaren Ulf Dahlén. Sitter han löst efter detta debacle? - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

HV71 avklädda, förnedrade och utslagna

Publiken lämnade redan i den andra perioden när HV71 åkte ur SM-slutspelet i ishockey. Då ledde Linköping med 5-0 på bortaplan och allt var förlorat.

Örebro-Rögle 2-0

JÖNKÖPING. Efter Linköpings övertidsseger i kvartsfinal fyra trodde de flesta att den femte omgången mellan HV71 och LHC skulle bli en jämn historia. Oj, vad fel de fick.

Det tog drygt tolv minuter, sedan hade bortalaget tagit sig till en 3-0-ledning i Kinnarps Arena. Detta efter mål av Robin Figren, Johannes Salmonsson och Pär Arlbrandt. Då valde HV71 att byta ut stjärnmålvakten Gustaf Wesslau, som inte haft något bra slutspel.

In kom Jonas Gunnarsson, men det blev inte bättre. I den andra perioden drog LHC ifrån till 5-0 - och många i publiken lämnade arenan och årets upplaga av SM-slutspelet. Bortalaget hade då bara skjutit 13 skott på mål.

På Twitter var reaktionerna starka under och efter matchen:

Flera ställde sig nog samma fråga som SVT:s kommentator Chris Härenstam:

Frågan är nu vilka spelare som får stanna efter klubbens tredje kvartsfinalmiss på lika många år:

Det slutade till slut 1-6. Patrik Carlsson hann reducera för hemmalaget i slutperioden innan LHC gjorde mål i tom kasse och det var dags att packa semesterväskan för HV:s spelare.

I den enda levande kvartsfinalen vann Luleå på hemmaplan mot Frölunda och leder serien med 3-2. Färjestad, Skellefteå och numera Linköping är vidare till semifinal.