Torsdag 15 Apr
Stockholm

Luleå vidare till semin

Nu blir det semifinal för LHF.
1 av 3
Nu blir det semifinal för LHF. Foto: Björn Olsson / SCANPIX SWEDEN
Frölunda besegrades på hemmaplan.
2 av 3
Frölunda besegrades på hemmaplan. Foto: Björn Olsson / SCANPIX SWEDEN
Matchen slutade 4-2 till bortalaget.
3 av 3
Matchen slutade 4-2 till bortalaget. Foto: Björn Olsson / SCANPIX SWEDEN

Både matchen och kvartfinalsmatcherna slutade 4-2 till Luleås fördel. Därmed bli LHF det fjärde och sista laget att bli klart för semifinal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Målskyttar

Första perioden: 

LHF: (0-1) Chris Abbot, 05:20 - (0-2) Daniel Gunnarsson, 13:21 

Andra perioden: 

LHF: (0-3) Toni Koivisto, 23:53

FRÖ: (1-3) Jari Tolsa, 29:58  

Tredje perioden:

FRÖ: (2-3) Henrik Tömmernes, 57:49 

LHF: (2-4) Daniel Mannberg, 58:17  

Det var Luleå som fick drömstarten i den sjätte kvartsfinalen som spelades på Frölundas hemmaplan.

I den femte matchminuten satsar Daniel Gunnarson med ett skott som styrs in av Chris Abbot. 1-0 till bortalaget - och med tidigare matcher i åtanke betydde detta att Luleå skulle segra. I samtliga av de tidigare kvartfinalsmötena har laget som gjort det första målet nämligen vunnit.

Cirka åtta minuter efter det första målet är Gunnarson återigen målsugen och sätter 2-0 till Luleå.

– Vi såg tagna ut, första tio framför allt. Sen såg det lite bättre ut, men vi har hamnat i underläge 2-0. Alla måste upp om vi ska lyckas vända det här", sa Kenta Johansson till C More efter den första perioden.

Mer jämnt i andra perioden

Tre minuter in på mittenperioden var det dags för nästa målskytt. Framspelad av Linus Klasen, sätter Toni Koivisto 3-0 för bortalaget.

Hemmalaget gav däremot inte upp. Men Luleå var starka defensivt och täppte igen mer än vad Frölunda lyckades skapa - ända tills reduceringen kom i mitten av den andra perioden. Denna gång genom Jari Tolsa.

Efter reduceringen trappades tempot upp ytterligare till Frölunda fördel och hemmalaget såg nästan lite besvikna när domaren blåste av den andra halvleken. Det såg nästan ut som att de ville fortsätta spela. 

"Det blev en liten anstorminng efter att de får in ettan. det är lite onödigt av oss. Men vi leder med två kassar och spelar ändå hyfsat", säger Luleås Janne Sandström i paus.

28 sekunder mellan målen

Slutminuterna på den sista perioden skulle visa sig bjuda på ännu mer dramatik. Med mindre än tre minuter kvar att spela lyckadas nämligen Henrik Tömernes få in pucken i mål. Frölundas hopp tändes återigen - men det dröjde inte länge innan Luleå släckte hoppet. 28 sekunder, närmare bestämt.

Daniel Mannberg blev matchens sista målskytt. Luleå vinner därmed med 4-2 och blir det sista laget som går vidare till semifinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela