Örebro fick flera chanser i powerplay. - Foto: BILDBYRŅN / JOEL MARKLUND
Örebromålvakten Tim Sandberg. - Foto: BILDBYRŅN / JOEL MARKLUND
Här sätter Oscar Ahlström 1-1.
7 av 7
Här sätter Oscar Ahlström 1-1. - Foto: BILDBYRŅN / JOEL MARKLUND

AIK lyfter i tabellen – tog andra raka

AIK har inlett svagt i SHL, men nu verkar en ljusning vara på väg. Laget tog sin andra raka seger hemma mot Örebro.

AIK-Örebro 3-1

Period 2

0-1 Martin Johansson (Walter/Wallace)
1-1 Oscar Ahlström (Sandberg)
2-1 Brett Carson (Janmark-Nylén-Ramstedt)
3-1 Jonas Liwing (Pirnes/Melin)

Publik: 3 732

STOCKHOLM. Hemma på Hovet tog SHL-elvan AIK ett litet kliv uppåt i tabellen i och med 3-1 och tre poäng mot Örebro. Detta efter en snabb och effektiv vändning i den andra perioden.

Örebro gjorde dock 0-1 direkt i inledningen av den andra perioden. AIK:s stjärna Teemu Ramstedt satt utvisad när Martin Johansson kunde raka in pucken i powerplay efter mycket fint spel.

Liwings kanon avgjorde

Vändningen kom dock per omgående efter slarv i egen zon av Örebros back Anders Eriksson. Oscar Ahlström gjorde målet, framspelad av Christian Sandberg. Med drygt sex minuter spelade av perioden gav Brett Carson hemmalaget ledningen.

Sju minuter senare kom nästa fullträff. Backen Liwing drog till direkt – kryssribba in.

Örebro kom aldrig ikapp, trots flera chanser i powerplay.

Segern var AIK:s första trepoängare och tar dem upp till en sjätteplats i en haltande tabell.