Elitidrotten i Linköping samarbetar

- 06/10/2008, 12:18 -

Sedan tidigare fanns ett samarbete mellan Linköping hockey och Linköping damfotboll. På måndagen fullbordades trion med Linköping volleyboll (LVC). Det är Team Valla som lyfter över sin elitverksamhet till LVC.

Sedan tidigare fanns ett samarbete mellan Linköping hockey (LHC) och Linköping damfotboll (LFC). På måndagen fullbordades trion med Linköping volleyboll (LVC). Volleybollklubben Team Valla lyfter ut sin elitverksamhet och herr- och damelitlagen kommer fortsättningsvis att spela med det röd-vit-blåa lejonet på bröstet.

– Det är alltför få som känner till att vi har en av Sveriges bästa volleybollklubbar i staden, något som vi alla borde känna en större stolthet inför, säger hockeyklubbens ordförande Christer Mård på Volleybollförbundets hemsida.

Givetvis en stor sak för volleybollen i staden att få tillgång till varumärket och de resurser som LHC på ett fantastiskt sätt byggt upp de senaste 10-15 åren, säger Bosse Kindgren, ordförande i LVC, som i och med samarbetet hoppas nå absoluta Sverigetoppen och föra ut Linköping i Europa. (TT)

Skrivet av: