Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sista chansen för Luleåtränaren?

- 06/10/2008, 18:40 -

En vinst på åtta matcher duger inte för klassiska Luleå.

Luleå har startat årets elitserien katastrofalt. Senaste och enda vinsten kom hemma mot Skellefteå. Det var för sju omgångar sen. Tränaren Roger Kyrö är pressad. Ännu en förlust kan betyda jobbet. Men han behåller trots allt optimismen.

– Det känns bra. Vi måste trots torsken senast fortsätta att jobba på. Vi gör ändå mycket bra, vi fortsätter att producera i power play och håller tätt i box play. Det gäller bara att gallra bort misstagen och spela fokuserat, säger han till NSD.

Senast såg det länge ut som att Luleå var på väg ur den enorma svackan. Men med tre minuter kvar var klubben på väg mot segern mot Södertälje. Men det slutade i ännu en förlust.

– Det kändes inte alls bra. Det kändes som vi hade allt under kontroll fram till att Hannes Hyvönen fick på en bra träff från högerkanten med någon minut kvar att spela. Vi skulle haft tre poäng med oss från den matchen, säger han till klubbens hemsida.

I kväll får Luleå chansen mot fjolårsfinalisten Linköping. Med gamle Luleåtränaren Slavomir Lener.

– Det gäller att inte bli lurade av tabellen, säger Lener.

– Luleå är ett bra lag som jobbar hårt i 60-65 minuter och med ett bra spel i numerärt överläge. De hör egentligen inte hemma i botten, säger han till klubbens hemsida.

Vi får se om han har rätt.

Skrivet av: