Figren tände Djurgården

Djurgården slog Timrå med 2-1 i kvällens elitserien.

Lägg namnet Robin Figren på minnet. I sin fjärde elitseriematch såg han med ett drömmål till att Djurgården slog Timrå med 2–1.

- Det känns som att jag svävar lite på moln, beskrev Figren.

I åtta månader har Robin Figren, 20, väntat och längtat. Väntat på klartecken från New York Islanders till spel efter båtbensoperationen. Och längtat efter att få spela en elitseriematch.

Mot HV71 senast fick han komma in men den riktiga säsongsdebuten kom på tisdagen mot Timrå. Och vilken spelglädje han visade upp.

- Ni kan ju tänka er hur mycket överskottsenergi jag har, sade Figren som hade full koll hur många dagar han tvingades vila.

- 278 dagar, jag har räknat själv, sade Figren som bara hann med ett par matcher efter junior-VM-finalen mot Kanada i januari.

Efter en förstaperiod som båda lagen säkert vill glömma var det Figren som tände matchen, Djurgården och publiken med två mål i andra. Det första gjorde han inte själv men det var hans vilja och trampande som förde in pucken in i slotten framför Johan Asplund i Timrås mål. Jacob Josefson tog över med en kort sidopassning till Christian Eklund som kunde sätta pucken i öppet mål.

Figrens 2–0-mål kom helt på egen hand när han rundade hela Timrå-försvaret motsols.

- Jag blev lite nervös över att leka med pucken där framme och ville få ner pucken. Och just där kändes det som jag hade en kille i ryggen hela tiden.

Varvet avslutades med att han köksvägen trixade in pucken vid Backlunds högra stolpe.

Djurgården tog över spelet och inte ens när Timrå fick spela fem mot tre i nästan en minut lyckades de överlista Djurgården och Stefan Ridderwall.

- Vi måste göra mål när vi har fem mot tre. Men Stefan Ridderwall gör några riktigt bra räddningar efter 2–0-målet, tyckte Charles Berglund, Timrås tränare.

När Timrås reducering väl kom i början av tredje perioden var det helt Fredrik Hynnings mål. Elegant dribblade han förbi en liggande klubba i egen zon, väggspelade med Anton Lander i offensiv zon och lyfte sen in 1–2 i en båge över Ridderwall. Ett mål som fick Djurgården att backa hem och som inte sköt ett enda skott på mål i sista perioden.

- Vi blev än mer stillastående, om det nu var möjligt, efter målet, sade Montén som dock fick se sitt laget rida ut Timrås kanonad mot slutet.

De tre poängen innebar att Djurgården klättrade till sjunde plats och passerade Timrå. (TT)

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.