Figren tände Djurgården

- 07/10/2008, 21:49 -

Djurgården slog Timrå med 2-1 i kvällens elitserien.

Lägg namnet Robin Figren på minnet. I sin fjärde elitseriematch såg han med ett drömmål till att Djurgården slog Timrå med 2–1.

- Det känns som att jag svävar lite på moln, beskrev Figren.

I åtta månader har Robin Figren, 20, väntat och längtat. Väntat på klartecken från New York Islanders till spel efter båtbensoperationen. Och längtat efter att få spela en elitseriematch.

Mot HV71 senast fick han komma in men den riktiga säsongsdebuten kom på tisdagen mot Timrå. Och vilken spelglädje han visade upp.

- Ni kan ju tänka er hur mycket överskottsenergi jag har, sade Figren som hade full koll hur många dagar han tvingades vila.

- 278 dagar, jag har räknat själv, sade Figren som bara hann med ett par matcher efter junior-VM-finalen mot Kanada i januari.

Efter en förstaperiod som båda lagen säkert vill glömma var det Figren som tände matchen, Djurgården och publiken med två mål i andra. Det första gjorde han inte själv men det var hans vilja och trampande som förde in pucken in i slotten framför Johan Asplund i Timrås mål. Jacob Josefson tog över med en kort sidopassning till Christian Eklund som kunde sätta pucken i öppet mål.

Figrens 2–0-mål kom helt på egen hand när han rundade hela Timrå-försvaret motsols.

- Jag blev lite nervös över att leka med pucken där framme och ville få ner pucken. Och just där kändes det som jag hade en kille i ryggen hela tiden.

Varvet avslutades med att han köksvägen trixade in pucken vid Backlunds högra stolpe.

Djurgården tog över spelet och inte ens när Timrå fick spela fem mot tre i nästan en minut lyckades de överlista Djurgården och Stefan Ridderwall.

- Vi måste göra mål när vi har fem mot tre. Men Stefan Ridderwall gör några riktigt bra räddningar efter 2–0-målet, tyckte Charles Berglund, Timrås tränare.

När Timrås reducering väl kom i början av tredje perioden var det helt Fredrik Hynnings mål. Elegant dribblade han förbi en liggande klubba i egen zon, väggspelade med Anton Lander i offensiv zon och lyfte sen in 1–2 i en båge över Ridderwall. Ett mål som fick Djurgården att backa hem och som inte sköt ett enda skott på mål i sista perioden.

- Vi blev än mer stillastående, om det nu var möjligt, efter målet, sade Montén som dock fick se sitt laget rida ut Timrås kanonad mot slutet.

De tre poängen innebar att Djurgården klättrade till sjunde plats och passerade Timrå. (TT)

Skrivet av: