Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL-tempo för HV71

- 09/10/2008, 16:39 -

Det kostar att ligga på topp. Mästarna spelar tre matcher på fyra dagar.

I kväll är det "make or brake för HV71. Mästarna från Jönköping är inne i en hektisk period. Bern i går, Modo i kväll, och Rögle på lördag. Ett schema som kan jämföra med NHL. Med en redan skadedrabbad trupp har HV71 en svår uppgift framför sig när de ska försöka klättra i elitserietabellen efter den usla starten.

En niondeplats efter åtta omgångar av elitserien är inte uppskattat av den kräsna publiken i Kinnarps Arena. Men laget kommer till matchen med nytt självtroende efter den förkrossande 6-2-segern över Bern i nystartade Champions Hockey League.

– Det var en ny och rolig erfarenhet. Det är kul att spela mot lag från andra länder, säger tvåmålsskytten Teemu Laine.

En lika lätt match är inte att vänta i Swedbank Arena i Örnsköldsvik.

– Nu måste vi ladda om för en tuff match i Ö-vik och vi måste spela på topp för att vinna där uppe. Det gäller att vi inte är så oroliga som vi varit tidigare i matchinledningarna. Jag hoppas vi är på alerten när pucken släpps, säger Johansson till klubbens hemsida.

Inför årets elitserien var det inte många som räknade med Modo så nära täten som de faktiskt är just nu. Klubben är är mer än nöjda med tredjeplatsen i inledningen av elitserien.

– Det måste vi vara, men det gäller att hela tiden ladda rätt för varje match och förstå att varje poäng man tar nu är lika viktig som de man kan ta senare, säger tränaren Harri Rindell.

Även om Modo går bra för tillfället vill Rindell gärna ge beröm till de andra lagen.

– Titta bara på inledningen i höst. Alla lag är bra och ingen match är på förhand avgjord. Matcherna är ju oerhört jämna. Jag har sagt tidigare att jag älskar den här ligan och det stämmer verkligen.

Och i kväll väntar mästarna från Jönköping.

– En större utmaning får man leta efter. Det blir kul att känna på HV eftersom det som regel också brukar handla om bra hockey, säger Rindell till klubbens hemsida.

Se när HV71 blir svenska mästare

Skrivet av: