Guldjagande Frölunda totalkollapsade

Släppte in sex mål på sjutton minuter mot ett återuppstått Luleå med nya stjärnan Bartecko.


Lubos Bartecko frälste Luleå i sin första match för laget den här säsongen.

Mötet med Frölunda slutade 8-2, och Bartecko noterades för ett mål och tre passningspoäng.

– Det kändes bra för mig, trots resan. Jag är i bra matchform, kanske borde jag ha skjutit mer, men annars är jag nöjd, sade 32-åringen efteråt.

Slovaken kom till ett Luleå som hade sju segerlösa matcher i följd inför torsdagens omgång, och förväntningarna på honom var skyhöga.

– Det är inte något som stör mig. Det gäller bara att mentalt fokusera på spelet och det jag själv anser är viktigast, att hjälpa laget vinna och nå slutspel.

–Jag gillar utmaningar, och att vinna, säger han med ett leende.

Bartecko, som har ett artistkontrakt med Luleå för fjärde säsongen i rad, fick spela tillsammans med Johan Harju och Tommi Miettinen. Kedjan låg bakom fyra av målen mot Frölunda.

Sju av Luleås åtta mål gjordes i numerärt överläge, varav tre i spel fem mot fyra.

–Skönt att vi kunde utnyttja de utvisningar som Frölunda drog på sig, sade Roger Kyrö, Luleås tränare.

På frågan vilken effekt Lubos Bartecko ankomst hade för matchen svarar han "energi".

–Han tillför jättemycket energi, inte bara på isen utan också i omklädningsrummet. Och så vill han vinna, säger Roger Kyrö.

Luleå gjorde matchens första mål, men Frölunda var med i matchen i två perioder till ställningen 2-2.

Då hade Tukka Mäntylä gjort ett snyggt mål genom ett ruggigt slagskott i numerärt överläge. Tomi Kallio bjöd på ett ännu vassare mål, genom en soloprestation runt Luleåkassen som slutade med att han hängde av sig Johan Harju framför Luleåmålet. Där klippte han till med ett slagskott som satt i krysset bakom Gusten Törnqvist.

Men i början av slutrundan knallade Lubos Bartecko dit 3-2 för Luleå, framspelad av Johan Harju.

– Sedan var det ju proppen ur, sade Roger Kyrö.

Frölundas tränare Ulf Dahlén var sammanbiten efteråt.

– Vi såg två lag som är i desperat behov av poäng, men bara ett lag spelade desperat för att få det, och det var inte mitt lag, sade han.

–Jag tycker vi slutar spela i tredje perioden. Det är många spelare som underpresterar, och det är de bästa som ska kunna vinna matcher åt oss. Men de gör inte det, sade Dahlén till TT.

En pressad tränare som skyller på spelarna. Man märker att krisen är total i Frölunda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.