Stockholm

Skellefteå skrällde mot Brynäs

Elitserieledande Brynäs chockstartade. Dimitrakos Skellefteås hjälte I vändningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tvåmålsskytten Niko Dimitrakos var Skellefteås hjälte för dagen när Brynäs tappade serieledningen.

Han var inblandad i det mesta som gav en övertygande seger med 5-2.

– Jag har alltid varit den typen av spelare, det är min uppgift att göra poäng, sade Dimitrakos efter segern.

I kedjan med Brad Moran, Mattias Månsson och tekniske poängmakaren Niko Dimitrakos har Skellefteå ett giftigt anfallsvapen. Samtliga gjorde poäng och var inblandade i alla fem av Skellefteås mål.

– Vi har verkligen kul tillsammans på isen och kompletterar varandra, Brad är en skicklig tekare och Månsson är riktigt tung. Och alla tre forecheckar bra, säger Nikos Dimitrakos som förutom de två målen hade tre målgivande assists.

Mötena lagen emellan brukar bli målrika, så även nu. Inför matchen låg västerbottningarna på en respektabel femteplats med tolv poäng och Gästrikelaget i topp på 20 poäng efter åtta omgångar. Båda lagen har överraskat positivt hittills i årets elitserie. Brynäs kunde ha tagit sin sjunde seger i rad, men det satte Skellefteå stopp för och serieledningen gick förlorad till Linköping på kuppen.

– Bra skridskoåkning, fyra bra formationer som alla kan producera framåt och två bra målvakter är vår främsta styrka, säger Dimitrakos som tyckte hans lag gjorde en usel första period medan Brynäs spelade bra. Brynäs chockstartade när Daniel Widing satte 1-0 redan efter tolv sekunder och han var sedan på vippen att göra fler mål.

Vändningen för hemmalaget kom i andra periodens första halva. Lyckan för Skellefteå var att man kunde svara blixtsnabbt och reducerade till 1-2 när Brynäs tagit en tvåmålsledning. Sedan osade det länge katt framför Brynäs kasse fram till 2-2 av Pavel Skrbek och 3-2 av Mattias Månsson.

Brynäs försökte slå tillbaka och lyfta uppspelet i tredje perioden, men Skellefteåspelarna inklusive unge succémålvakten Niklas Dahlberg höll huvudet kallt och var på det hela taget det bättre laget för dagen. Imponerande spel i slutrundan gav seger 5-2 som lovar gott.

Men bara en femtedel av elitserien är spelad och det återstår att se om Skellefteå och Brynäs kan behålla medvinden i seglen hela resan lång.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM lördag 10 december

Publicerades: 3 timmar sedan

Ovetjkin närmar sig måltoppen

Publicerades: 3 timmar sedan

Landslagschefen: Svahn aktuell för Davos

Publicerades: 3 timmar sedan

Amerikansk fotbollsjournalist död i Qatar

Publicerades: idag 04:30

Miljonregn efter von Eckermanns historiska seger

Publicerades: igår 23:22

Messi efter straffdramat: "Vi fick lida"

Publicerades: igår 22:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.