Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norrena tillbaka i Linköping

Sport | 14/04/2009 21:00

Efter att ha vunnit ryska KHL återvänder Fredrik Norrena nu till Linköping.

Fredrik Norrena är tillbaka i Sverige. Efter några år i NHL och den ryska ligan KHL, där han i år blev mästare med Ak Bars Kazan, återvänder den finska målvakten nu till Linköping.

Norrena inledde sin elitseriekarriär i AIK 1996. Därefter har han tagit SM-guld med Frölunda och gjort tre säsonger i Linköping. När 34-åringen nu återvänder till Östergötland mot slutet av sin aktiva tid som hockeyspelare är det knappast pengarna som motiverar honom.

– Jag vill inte säga så mycket om ekonomin. Men tänker man bara på pengar spelar man inte i Sverige, då finns det bättre alternativ. Men det här är den bästa lösningen för mig och min familj, och det är det viktigaste, säger han till Aftonbladet.

Då ingen av burväktarna i årets LHC-trupp, Daniel Henriksson, Jonas Fransson och Mika Noronen, blev kvar fick klubben inleda en jakt på en ny uppsättning målvakter. Med facit i hand fick de kanske mer än de önskade.

Skrivet av: