Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping utarmas av högsta hyran

Sport | 22/04/2009 07:31

Djurgården minsta offret i finanskrisen.

Skillnaderna är stora sett till hur mycket elitserieklubbarna betalar i hyra för sin hemmaarena, visar en rundringning från Östgöta Correspondenten. Skillnaden är störst mellan Linköping och Djurgården - 17 miljoner kronor per säsong.

Linköping betalar mest av alla i hallhyra. Jämfört med Djurgården, som betalar minst, är det hela 17 miljoner kronor i skillnad per säsong, enligt rundringningen.

– Med dagens situation kommer vi ha väldigt svårt att konkurrera över en längre period, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber till tidningen.

Linköping betalar 20 miljoner kronor per säsong i hyra till ägaren, Linköpings kommun. Det är sex miljoner mer än fem klubbar: Brynäs, Frölunda, Färjestad, HV 71 och Södertälje.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson säger att klubben äger sin arena, vilket gör att avgiften blir en form av internhyra. Det gäller dock inte för till exempel Linköping eller Frölunda.

– Man ska vara noga med vad man jämför. Vi har till exempel inga försäljningsrättigheter inne i arenan, säger Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda, som inte äger sin hemmaarena Scandinavium, till Corren.

Skrivet av: