Linköping utarmas av högsta hyran

- 22/04/2009, 07:31 -

Djurgården minsta offret i finanskrisen.

Skillnaderna är stora sett till hur mycket elitserieklubbarna betalar i hyra för sin hemmaarena, visar en rundringning från Östgöta Correspondenten. Skillnaden är störst mellan Linköping och Djurgården - 17 miljoner kronor per säsong.

Linköping betalar mest av alla i hallhyra. Jämfört med Djurgården, som betalar minst, är det hela 17 miljoner kronor i skillnad per säsong, enligt rundringningen.

– Med dagens situation kommer vi ha väldigt svårt att konkurrera över en längre period, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber till tidningen.

Linköping betalar 20 miljoner kronor per säsong i hyra till ägaren, Linköpings kommun. Det är sex miljoner mer än fem klubbar: Brynäs, Frölunda, Färjestad, HV 71 och Södertälje.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson säger att klubben äger sin arena, vilket gör att avgiften blir en form av internhyra. Det gäller dock inte för till exempel Linköping eller Frölunda.

– Man ska vara noga med vad man jämför. Vi har till exempel inga försäljningsrättigheter inne i arenan, säger Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda, som inte äger sin hemmaarena Scandinavium, till Corren.

Skrivet av: