Kenny Jönsson sugen på klubbyte

- 22/04/2009, 14:05 -

Rögles fältherre om framtiden: "Gå till ett lag som har chans att vinna".

Jörgen Jönsson avslutade karriären med ett SM-guld. Nu strävar lillebror Kenny efter att göra samma sak. Men då krävs ett klubbbyte.

– Jag tror att jag har kommit så långt att jag vill vinna något. Så det är det som lockar. Att gå till ett lag som har chans att vinna, säger Kenny Jönsson till eurosport.se.

Vid 34-års ålder ser Rögles konung slutet på karriären närma sig. Han har fått vara med om två OS-guld och ett VM-guld, men på klubbnivå saknar han fortfarande en titel. En faktor om något som kan få honom att lämna tryggheten i Ängelholm.

Frågan om vilka lag som vill ha lillebror Jönsson är felställd. I stället bör man fråga sig vilka klubbar som inte vill ha honom. De klubbar som aspirerar på SM-guldet nästa år lär vara mycket intresserade av den rutinerade och genialiske backen. För elitseriespel blir det, att flytta utomlands igen är inte troligt.

– Nej, det tror jag inte. Jag ska tänka på det sociala livet, det var därför jag flyttade hem en gång i tiden, säger han.

Roger Hansson, sportchef i Rögle, menar att han har tolkat det som så att om Jönsson fortsätter spela hockey så blir det i Rögle. Men förståelsen finns där, så det lär knappast vara omöjligt för parterna att hitta en lösning om en flytt blir aktuell.

– Det är klart att jag kan förstå hans resonemang, att han vill vinna, säger Hansson.

Rögle låg illa till i slutet av årets säsong, men lyckades till slut kvala sig kvar i den högsta serien.

Kenny Jönsson får sig en riktig stänkare av Kanadas Todd Hlushko i OS-finalen 1994

Skrivet av: