Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poängkung till Luleå

Sport | 24/04/2009 12:47

Pär Arlbrandt lämnar Västerås och gör sin tredje sejour i Elitserien.

Tredje gången gillt. Uttrycket kunde inte vara mer passande än för Pär Arlbrandt just nu. 26-åringen lämnar allsvenska Västerås för Luleå, vilket blir det tredje försöket han gör i Elitserien – tidigare har han prövat lyckan i HV71 och Södertälje.

– Det ska bli jättekul att få vara med som en del i ett så klassiskt lag som Luleå Hockey. Det känns som att föreningen håller på att bygga något riktigt bra med många unga svenska spelare, säger han till klubbens hemsida.

Norrlandsklubben har redan värvat Arlbrandts parhäst från Västerås, Niklas Olausson. Tillsammans skördade de stora framgångar och Arlbrandt slog med sina 77 poäng nytt rekord i Allsvenskan. De båda har skrivit på för två år med Luleå och sportchefen Lars ”Osten” Bergström ser fram emot att få se sitt senaste tillskott kommande säsong.

– Pär Arlbrandt är en spelare som tillsammans med Niklas Olausson bevisat en enorm potential i Allsvenskan. Vi vill nu ge honom chansen att få en liknande roll i Luleå Hockey och Elitserien där han kan bidra med sina spetsegenskaper, säger Bergström.

Skrivet av: