HV71 vann efter förlängning

HV71 vann mot Rögle med siffrorna 3-2. (TT)

HV71 vann mot Rögle med siffrorna 3-2. Matchen gick till förlängning. Målen gjordes av HV71:s David Petrasek, Pasi Puistola och Jukka Voutilainen. Peter Högardh och Kenny Jönsson stod för Rögles mål.

HV hamnade i underläge för tionde raka elitseriematchen, denna gång efter bara en minut. Rögle lyckades dock inte förvalta sin fina start. Matchen utvecklades till en mycket jämn historia där båda lagen hade chanser att avgöra i tredje perioden. Kenny Jönsson gjorde sitt första elitseriemål på 14 år när han slog in en sargretur bakom tidigare Röglemålvakten Andreas Andersson. Ett starkt skadedrabbat Rögle gjorde en stark bortamatch, försvarade sig bra och spelade klokt. Oavgjort var rättvist efter full tid i en match där inget av lagen briljerade offensivt. Jukka Voutilainens 3-2 i sudden death satt längst upp i krysset och gav bonuspoängen till HV.