Djurgården fick storstryk

Djurgården fick storstryk när Frölunda kom på besök i huvudstaden. (TT)

Djurgården fick storstryk när Frölunda kom på besök i huvudstaden. Matchen slutade 5-1 till Frölunda. Fredrik Bremberg stod för Djurgårdens enda mål. Niklas Andersson gjorde två av Frölundas mål. De andra tre gjordes av Fredrik Pettersson, Tomi Kallio och Jonas Nordquist.

Frölunda tog säsongens första bortaseger, mycket tack vare målvakten Johan "Honken" Holmqvist. Holmqvist stod för 25 räddningar när gästerna vann över Djurgården med 5-1. Frölunda, som kom med 2-8-förlusten mot Luleå i bagaget, var det klart hetare laget. Djurgården hängde inte med i svängarna och släppte in två mål i första perioden, det första redan efter en minut, innan reduceringen kom. Till mittperioden hade hemmalaget vaknat och hade initiativet och de flesta målchanserna och skickade Frölunda till utvisningsbåset gång på gång. Men Holmqvist täppte igen sin kasse och Frölunda gjorde mål i box play - skott direkt efter vunnen tekning. Djurgården var i tredje perioden ett slaget lag och Frölunda kunde utöka ledningen två gånger om.