Skellefteå AIK vann mot Rögle BK
Skellefteå AIK vann mot Rögle BK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Skellefteå tog ny seger i serien mot Rögle

Med 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) efter förlängning på hemmaplan har Skellefteå tagit greppet mot Rögle i Svenska Hockeyligans kvartsfinal. Därmed leder Skellefteå matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till kvartsfinal.

Segermålet för Skellefteå stod Filip Sandberg för 9.44 in i förlängningen.

Rögle tog ledningen efter 19.46, genom Anton Bengtsson framspelad av Adam Tambellini och Adam Engstrom. Efter 2.59 i andra perioden nätade Simon Hjalmarsson, på pass av Adam Engstrom och gjorde 0-2. 8.39 in i tredje perioden slog Albin Sundsvik till och reducerade för Skellefteå.

Efter 12.03 slog Jonathan Pudas till på pass av Oscar Möller och Rickard Hugg och kvitterade för Skellefteå.

I förlängningen tog det 9.44 innan Skellefteå också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Filip Sandberg, framspelad av Joakim Lindström och Pär Lindholm.

Lagen möts igen i Catena Arena söndag 26 mars 15.00.