Färjestads BK förlorade mot Frölunda
Färjestads BK förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda knäckte Färjestad i avgörande matchen

Det blev seger på bortaplan i avgörande mötet med 3-1 (2-0, 0-1, 1-0). Det gör att Frölunda har avgjort matchserien mot Färjestad i Svenska Hockeyligans kvartsfinal. Frölunda vann med 4-3 i matcher.

Frölunda startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Filip Hasa och Filip Johansson. Efter 12.53 i andra perioden slog Brandon Davidson till, på pass av Marcus Westfält och reducerade åt Färjestad. 4.10 in i tredje perioden slog Erik Borg till framspelad av Anthony Greco och Jere Innala och ökade ledningen för Frölunda. Det fastställde slutresultatet till 1-3.