Frölunda kvitterade mot Växjö efter hemmaseger

Frölunda vann på hemmaplan med 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) mot Växjö i SM-semifinal herr. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

Växjö tog ledningen efter 6.38, genom Dan Sexton på pass av Kalle Kossila och Keegan Lowe. Efter 12.46 i andra perioden slog Loui Eriksson till, framspelad av Noah Hasa och kvitterade för Frölunda.

Ryan Lasch gjorde dessutom 2-1 efter 17.40 på pass av Christian Folin och Erik Borg.

Växjö kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Glenn Gustafsson assisterad av Tobias Rieder och Joel Kellman.

I tredje perioden var Frölunda starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Filip Hasa och Linus Nässén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.15 kvar att spela.

Nästa match spelas i Vida Arena på tisdag 19.00.