Växjö tog ny seger i serien mot Frölunda

Växjö har tagit greppet mot Frölunda i SM-semifinal, efter seger på hemmaplan med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). Växjö leder matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till SM-final.

Victor Stjernborg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 5.49 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Tobias Rieder efter 6.23, men Frölunda kvitterade genom Jacob Nilsson efter 16.01. Frölunda gjorde också 1-2 efter 4.22 i andra perioden när Filip Hasa hittade rätt framspelad av Jacob Nilsson och Christian Folin. 3.44 in i tredje perioden nätade Växjös Manuel Ågren på pass av Lukas Bengtsson och Brian Cooper och kvitterade för Växjö.

Efter 5.49 nätade Victor Stjernborg framspelad av Tobias Rieder och avgjorde matchen.

Nästa match spelas på måndag 19.30, i Scandinavium.