Växjö avgjorde matchserien mot Frölunda efter rysare

Efter seger på bortaplan med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) efter förlängning har Växjö nu avgjort matchserien mot Frölunda i SM-semifinal. Därmed vann Växjö serien med 4-2.

Robert Rosén blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 11.57 in i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 13.19 in i andra perioden som Frölunda tog ledningen genom Max Friberg assisterad av Filip Johansson och Patrik Carlsson.

9.50 in i tredje perioden nätade Växjös Manuel Ågren framspelad av Joachim Blichfeld och Robert Rosén och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 11.57 innan Växjö också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Robert Rosén, på pass av Dan Sexton och Ludvig Nilsson.